Antena Meniu Search
x

Cel mai bătrân câine din lume din rasa Golden Retriever a împlinit 20 de ani

O căţeluşă Golden Retriever a sărbătorit vârsta de 20 de ani, devenind cel mai bătrân patruped din această rasă. Speranţa medie de viaţă este de la 10 până la 12 ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.06.2020, 11:28

  • Căţeluşa a fost adoptată la vârsta de 14 ani.
  • Patrupedul are parte de o alimentaţie specială.

August, ai cărei proprietari Jennifer şi Steve Hetterscheidt o mai poreclesc Augie, a împlinit recent 20 de ani, iar evenimentul a fost sărbătorit cu o prăjitură delicioasă cu morcov, în compania stăpânilor săi şi a altor prieteni patrupezi.

Căţeluşa locuieşte alături de stăpânii ei în Oakland Tennessee încă de la 14 ani, iar datorită îngrijirii lor a reuşit să trăiască aproape de două ori mai mult faţă de majoritatea câinilor din aceeaşi rasă.

Conform celor de la Goldheart Golden Retrievers Rescue din Tennessee, Augie este o căţeluşă extrem de unică şi specială.

Deşi vârsta îşi spune totuşi cuvântul, cuplul a declarat că aceasta adoră să se joace şi să se plimbe în fiecare zi. Alimentaţia ei este una de asemenea specială, plină de vitamine şi suplimente pentru a o menţine sănătoasă, mai ales că suferă de anumite probleme renale de 6 ani.

Augie s-a născut în anul 2000 şi a fost abandonată de două ori înainte de a-şi găsi o familie iubitoare în care să rămână până la sfârşitul vieţii.

„S-au gândit că majoritatea oamenilor nu şi-ar dori un câine bătrân aşa că şi-au asumat ei adopţia, dar habar nu aveau de călătoria frumoasă pe care o vor face împreună de-a lungul anilor” a povestit un angajat al adăpostului în care a fost ţinută Augie.

Stăpânii acesteia au de asemenea şi alţi câini şi câteva pisici alături de care îşi petrec toate vacanţele prin ţară.

„A trăit atât de mult pentru că are o genetică excelentă, dar şi pentru că stăpânul ei, Jennifer, a făcut o treabă grozavă în îngrijirea ei şi s-a asigurat că are constant parte de vizite la veterinar” au mai spus angajaţii adăpostului.

„Îi îngrijim şi îi iubim necondiţionat” a adăugat şi Jennifer.

Cel mai bătrân câine din toată lumea, potrivit Daily Mail, a fost un câine din rasa Kelpie, care a murit la vârsta de 30 de ani, pe nume Maggie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cel mai bătrân câine din lume din rasa Golden Retriever a împlinit 20 de ani