Antena Meniu Search
x

Cel mai bătrân om din lume a murit. Împlinise 116 ani în urmă cu patru luni

Cel mai bătrân om din lume, un sud-african în vârstă de 116 ani, a murit. În ultimele clipe i-au fost alături membrii dragi ai familiei sale.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.08.2020, 17:23

Fredie Bloom de ziua sa
Cel mai bătrân om din lume a murit. Împlinise 116 ani în urmă cu patru luni - Profimedia
  • Ultima sa vizită la medic a fost acum 2 ani.
  • Până la 80 de ani a lucrat ca muncitor.

Născut la 8 mai 1904, Fredie Bloom trăise atât de mult "datorită harului lui Dumnezeu”, a spus el chiar la aniversarea din acest an.

Bătrânul a declarat presei locale că cea mai tristă perioadă pentru el a fost aceasta, din cauza pandemiei, pentru că nu şi-a putut cumpăra tutun, fiind de altfel şi singura sa dorinţă de ziua lui.

A renunțat la băutură în urmă cu mulți ani, dar nu și fumat. Totuşi, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, Fredie nu şi-a mai putut cumpăra tutun, fapt ce i-a adus mare tristeţe şi nelinişte.

Bloom, care a rămas şi singurul supravieţuitor din familia sa, după ce ceilalţi membri au pierit în urma gripei spaniole din 1918, a fost descris neoficial ca fiind cel mai bătrân om din lume, de către presa sud-africană.

În cartea Recordurilor însă, cel mai vârstnic om figurează ca fiind un britanic pe nume Bob Weighton, care a murit în luna mai, la vârsta de 112 ani.

După moartea familiei sale, Bloom a continuat să crească cei trei copii ai soţiei sale de 46 de ani, devenind de-a lungul timpului bunicul a cinci nepoţi.

Şi-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor, întâi la o fermă iar apoi în industria construcțiilor. S-a pensionat abia pe la 80 de ani.

"Acum două săptămâni, oupa (bunicul) încă mai tăia lemne", a declarat pentru purtătorul de cuvânt al familiei, Andre Naidoo, amintindu-l pe bătrân ca fiind încă în putere. „A fost un om puternic, plin de mândrie, dar în ultimele trei zile a devenit slăbit”, a adăugat el.

Moartea sa nu a fost deloc o moarte din cauza Covid, ci o moarte naturală, a mai spus Naidoo.

Potrivit Daily Mail, bătrânul nu a mers nici la medic foarte des, iar ultima vizită pe care a făcut-o a fost în urmă cu doi ani, când a spus că s-a săturat să fie înţepat şi să primească medicamente.

Născut în orașul rural Adelaide, în apropierea lanțului Marii Winterberg din provincia estică a sud-estului Africii de Sud, Blom a murit la spitalul Tygerberg din Cape Town.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cel mai bătrân om din lume a murit. Împlinise 116 ani în urmă cu patru luni