Galerie foto

Cel mai lung pod suspendat din lume se va deschide circulaţiei pietonale, în Portugalia: ''O experiență unică, adrenalină''

De Andreea Anghel.
Publicat: 30.04.2021, 10:59.
Actualizat: 30.04.2021, 11:00

Cel mai lung pod pietonal din lume a fost finalizat în nordul Portugaliei, unde locuitorii orașului din apropiere speră că atracția turistică va contribui la revigorarea unei regiuni a cărei economie a fost devastată de pandemia de Covid-19.

Cel mai lung pod suspendat din lume se va deschide circulaţiei, în Portugalia

Cel mai lung pod suspendat din lume se va deschide circulaţiei, în Portugalia

Profimedia Images

Ascuns între munții acoperiți de verdeața luxuriantă și florile galbene, aflat în interiorul Geoparcului Arouca, recunoscut de Unesco, podul de 516 metri (1.700 de picioare) atârnă la 175 de metri deasupra râului Paiva.

Înainte de ceremonia oficială de deschidere de duminică, persoanelor din orașul apropiat li s-a permis joi să meargă pe pod. Hugo Xavier a fost prima persoană care şi-a găsit curajul pentru a face traversarea "Mi-a fost puțin frică, dar a meritat atât de mult", a spus Xavier, ușurat. ''A fost extraordinar, o experiență unică, adrenalină.''

Citește și:

Rui Brandao a spus că a evitat să privească în jos, dar a recomandat totuși experiența. ''Vă sfătuiesc cu tărie să veniți chiar dacă, la fel ca mine, aveți vertij'', a spus el.

Construcţia poate contribui la revigorarea regiunii afectate de pandemie

''Inaugurarea este importantă, deoarece ne va permite să ne reluăm activitățile turistice'', a declarat pentru AFPTV primarul din Arouca, Margarida Belem.

Podul, care a durat aproximativ doi ani pentru a fi construit, este o ''atracție fundamentală'' pentru regiune, a adăugat ea. ''Este o gură de aer proaspăt pentru pământul nostru, deoarece va atrage mai multe investiții și mai mulți oameni'', a spus un ghid turistic local, pe nume Emanuel, adăugând că populația regiunii îmbătrânește rapid, pe măsură ce mulți tineri s-au mutat în orașele mari. ''Va aduce o nouă dinamică pentru Arouca.''

Structura, botezată ''Arouca 516'', traversează defileul abrupt al râului Paiva. Podul bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, în Alpii Elvețieni, potrivit The Guardian.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.