Antena Meniu Search
x

Cel mai mare atac din istoria Facebook. Mark Zuckerberg a cerut ajutorul FBI pentru investigaţie

Cea mai mare reţea de socializare este implicată într-un nou scandal uriaş! Conturile a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost ţinte ale unui atac cibernetic. Hackerii nu au fost deocamdată identificaţi.

Vezi și

Cea mai mare reţea de socializare este implicată într-un nou scandal uriaş! Conturile a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost ţinte ale unui atac cibernetic. Hackerii nu au fost deocamdată identificaţi. Informaţia a fost confirmată chiar de Mark Zuckerberg, care a cerut ajutorul FBI pentru investigaţie.

"50 de milioane de utilizatori Facebook au avut conturile atacate de hackeri" -  a fost anunţul care a pus pe jar întreaga lume.

Liviu Arsene, specialist în securitatea cibernetica: "Practic hackerii au exploatat o serie de vulnerabilitati intr-o functionalitate in care FB permite utilizatorilor sa-si vada propriul profil de FB asa cum il vad si prietenii lor. Puteau practic sa preia controlul profilului de FB fara a fi nevoie user si parola."

Mai exact, hackerii au avut acces la toate conversaţiile, la fotografiile postate de utilizatori, dar şi la informaţiile personale ale acestora. Atacul a fost descoperit marţi, dar abia vineri a fost stopat, spun reprezentanţii celei mai mari reţele de socializare din lume. Specialiştii sunt de părere că datele celor afectaţi ar putea fi compromise

Liviu Arsene, specialist în securitatea cibernetica: "Avand numarul de telefon, adresa de mail, puteti fi victime ale atacurilor tip phishing, telefoane de phising si asa mai departe."

Este cea mai mare breşă de securitate cu care s-a confruntat compania în cei 14 ani de existenţă. Zuckerberg a cerut ajutorul FBI pentru investigaţii.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook: "Adevărul este că suntem în permanenţă ţinta atacurilor din partea celor care vor să spargă conturi sau să fure informaţii. Trebuie să facem însă mai mult pentru a preveni ca astfel de lucruri să se întâmple."

După acest scandal, este recomandat să vă schimbaţi parola şi să treceţi la autentificarea în doi paşi, spun experţii în social media.

Alexandru Negrea, social media specialist: "În afară de parola pe care o foloseşti ca să te autentifici, mai primeşti şi un cod prin SMS fără de care, chiar dacă are cineva parola ta, nu s-ar putea autentifica."

Este al doilea mare scandal în care este implicat Facebook, după Cambdridge Analytica. La începutul anului, compania a recunoscut că a permis ca datele a peste 80 de milioane de utilizatori să fie folosite de alte firme, în scop publicitar.

După anunţul de ieri, acţiunile la bursă ale Facebook au scăzut cu 3 procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare atac din istoria Facebook. Mark Zuckerberg a cerut ajutorul FBI pentru investigaţie