Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare bombardament din vestul Ucrainei, de la începutul războiului: Rusia a lansat 28 de rachete la graniţa cu Polonia

Război în Ucraina. Rusia a lansat peste noapte cel mai mare bombardament din vestul Ucrainei de la începutul războiului, în apropierea graniţei cu Polonia. Sunt 3 morţi şi mai mulţi răniţi, după ce zeci de rachete au căzut peste regiunile Liov şi Volînia. De la Moscova, unde are loc o conferinţă pentru securitate, Vladimir Putin acuză Occidentul că vrea să atragă şi alte state în conflict.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 20:44

Vezi și

Ruşii au lansat peste noapte 28 de rachete asupra regiunilor apropiate de graniţa cu Polonia. Doar în Liov, peste 100 de clădiri rezidenţiale au fost avariate. "Acum două ore aici era un pavilion pentru copii. O rachetă a lovit intenţionat acest loc şi s-a format un crater de 9 metri adâncime şi 20 de metri lăţime", a declarat Andrei Sadovii, primar Liov. În Luţk, un proiectil a lovit o fabrică de rulmenţi care aparţine unui producător suedez şi trei oameni au murit. Rusia nu se abate de la retorica obişnuită şi neagă faptul că ar ataca ţinte civile în Ucraina. Moscova dă vina pe Statele Unite şi aliaţii săi pentru victimele războiului.  

"Vedem clar în cazul Ucrainei, unde duce această politică de a pune paie pe foc. Pompând miliarde de dolari în regimul neo-nazist, furnizându-i echipamente, arme, muniție şi trimițându-și consilierii militari și mercenarii, fac totul pentru a inflama şi mai mult conflictul şi a atrage şi alte state în el", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Într-un exerciţiu de imagine, Rusia a publicat azi imagini de la inspecţia navei civile pe care au oprit-o cu focuri de armă în Marea Neagră duminică dimineaţa.

Trimişii Moscovei au vrut să vadă dacă la bord sunt arme, care ar putea ajunge în Ucraina. Au verificat toate documentele şi marfa şi au lăsat ambarcaţiunea sub pavilion Palau să îşi continue drumul. Nava atacată de ruşi este de aseară ancorată în portul românesc Sulina.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare bombardament din vestul Ucrainei, de la începutul războiului: Rusia a lansat 28 de rachete la graniţa cu Polonia