Antena Meniu Search
x

Cel mai mare hotel din lume are 10.000 de camere, dar n-a avut niciun client!

În Germania, pe insula Rugen, de la Marea Baltică, se află cel mai mare hotel din lume! Se întinde pe o distanţă de 5 km şi are 10.000 de camere, dar n-a avut niciodată măcar un client.

Acest complex a fost construit pe plajă acum mai bine de 70 de ani, toate cele 10.000 de camere au vedere spre mare, dar cu toate acestea uriaşul hotel nu a avut nici măcar un client. 

Complexul Prora a fost construişti de nazişti între 1936 şi 1939 la ordinele lui Adolf Hitler. În aceeaşi perioadă, Hitler era în toiul pregătirilor de război, care au avut prioritate în faţa hotelului.

Muncitorii care lucrau la terminarea hotelului au fost detaşaţi la fabricile de arme. Aşa că acest complex, care fusese conceput pentru a găzdui 20.000 de turişti, nu a fost niciodată terminat. 

Cele opt clădiri ale complexului, teatrul, sala de cinema, bazinele de înot şi sala imensă pentru petreceri nu au fost inaugurate niciodată! 

În timpul bombardamentului armatelor aliate, mulţi locuitori din Hamburg s-au refugiat în acest complex hotelier. 

După cel de-al doilea război mondial, Prora a fost folosită de armata est-germană, dar după unificarea Germaniei, în 1990, clădirile au fost din nou părăsite. 

După ani întregi de dezbateri, s-a hotărât ca Prora să devină o staţiune de vacanţă ultramodernă, patru dintre blocuri fiind deja vândute investitorilor privaţi.

 

sursa: viralnova.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare hotel din lume are 10.000 de camere, dar n-a avut niciun client!