Cel mai mare oraş din Australia e ameninţat de un uriaş incendiu. Suburbiile au fost deja atinse de flăcări (video)

Publicat: 15.04.2018, 17:33.
Actualizat: 15.04.2018, 17:39

Cel mai mare oraş din Australia e ameninţat de un uriaş incendiu. Suburbiile au fost deja atinse de flăcări.

Cel mai mare oraş din Australia e ameninţat de un uriaş incendiu. Suburbiile au fost deja atinse de flăcări

Cel mai mare oraş din Australia e ameninţat de un uriaş incendiu. Suburbiile au fost deja atinse de flăcări. Sute de pompieri australieni se luptă cu un incendiu puternic care a afectat şi casele din suburbiile din sudul oraşului Sydney.

Un angajat al serviciului de pompieri, Shane Fizsimmons, a declarat că focul este „foarte agresiv” iar unii locuitori au fost sfătuiţi să caute adăpost pentru că o evacuare ar fi prea periculoasă.

Vremea din ultimul timp a fost neobişnuit de călduroasă în Australia.

Vântul puternic a împins flăcările către suburbii.

Pasagerii unui tren au filmat cum focul a cuprins zonele rurale; imagini dramatice arătau împrejurimile cuprinse de flăcări şi fum gros.

Aproximativ 2.500 de hectare au ars, conform pompierilor. Peste 70 de autospeciale de pompieri sunt staţionate pe drumurile care separă pădurile de case în timp ce elicopterele aruncau apă peste flăcări.

Prim-ministrul Malcolm Turnbull a lăudat intervenţia serviciilor de urgenţă.

„Este neobişnuit de cald şi evident, acesta este un motiv de îngrijorare dar trebuie să facem faţă celor mai grele provocări care vin de la Mama Natură iar în astfel de situaţii iese la iveală spiritul australienilor”, a declarat el.

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
7:37 Valeriu Gheorghiţă: Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. Săptămâna viitoare va ajunge p nouă tranșă de vaccin 7:26 Un TIR plin cu bumbac a luat foc în trafic, în apropiere de Râmnicu Vâlcea 23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poartă la ei adevărate kit-uri sanitare
CITEȘTE PE A1.ro
Ce pensie şi ce beneficii va avea Donald Trump ca fost preşedinte al Americii. Ce sumă îi va intra în buzunar lunar
A1.RO
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
A1.RO