Antena Meniu Search
x

GALERIE FOTO: Cum arată cel mai mare ORAŞ FANTOMĂ din China

A costat un miliard de dolari, are o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi şi o arhitectură impunătoare, însă a ajuns să fie numit cel mai mare oraş-fantomă din China.

A costat un miliard de dolari, are o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi şi o arhitectură impunătoare, însă a ajuns să fie numit cel mai mare oraş-fantomă din China.

Este vorba despre Kangbashi, un oraş construit în districtul urban Ordos, din regiunea autonomă Mongolia Interioară. După ce s-au îmbogățit fabulos din vânzarea de cărbune, autoritățile locale au decis să construiască un oraș nou pentru a atrage oameni și investiții.

Construcţia oraşului a început în 2004, când autorităţile au decis că aici vor locui cel puţin un milion de oameni, cea mai mare parte dintre ei urmând să lucreze în minele din apropierea oraşului. S-au ridicat pe rând blocuri de locuinţe, zgârâie-nori, dar şi uimitoare structuri arhitecturale.

Muzeul din Kangbashi este o construcţie modernă, extrem de impunătoare.

La fel şi stadionul, care are un design modern.

O firmă elveţiană chiar a demarat, la un moment dat, un proiect prin care 100 de arhitecţi din 27 de ţări au fost invitaţi să conceapă 100 de modele de case cu stiluri arhitecturale diferite, însă, în final, din cele 100 au fost ridicate doar 12.

Cu toate acestea, după atâţia ani de la apariţia construcţiilor în oraş nu locuiesc decât 100.000 de oameni, respectiv 10 la sută din populaţia dorită.

Care sunt motivele

Unul dintre motivele pentru care oraşul-fantomă este mai mult pustiu decât populat a fost creşterea preţurilor locuinţelor din această zonă.

Un alt motiv pentru care zona Kangbashi a rămas pustie este faptul că în imediata sa apropiere exista vechiul oraş, Dongsheng.

De aici aspectul post-apocaliptic al oraşului.

Cu toate acestea, percepţia asupra oraşului este diferită în ultima perioadă. Străinii încă îl numesc un oraş-fantomă, în timp ce chinezii susţin doar că este vorba despre un oraş în dezvoltare.

"Multe dintre ştirile apărute despre acest oraş îl numesc un loc ciudat, un eşec, însă Kangbashi poate însemna şi o realizare uriaşă, fiind construit în deşert. Oamenii care locuiesc aici nu sunt neapărat nefericiţi, există speranţă. Trebuie să ai respect pentru asta", a declarat un fotograf care a realizat o serie de imagini în Kangbashi.

Deși Kangbashi este cel mai mare oraș fantomă din China, există multe astfel de zone în această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO: Cum arată cel mai mare ORAŞ FANTOMĂ din China