Antena Meniu Search
x

Cel puțin 12 oameni au murit în urma protestelor din Peru. Manifestanții cer demisia președintelui

Cel puțin 12 oameni au murti în Juliaca, Peru, în urma confruntărilor dintre forțele de securitate și a manifestanților care cer demisia președintelui Dina Boluarte, în timpul unei tentative de invadare a aeroportului din oraş situat în sud-vestul ţării, informează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 07:30

"Am confirmat astăzi 12 decese la Puno, în timpul ciocnirilor cu forţele de ordine din vecinătatea aeroportului Juliaca, în regiunea Aymara din Puno", a declarat pentru AFP sub protecţia anonimatului o sursă din biroul mediatorului poporului.

Cel puțin 12 oameni au murti în urma protestelor

Cu puţin timp înainte, coordonatorul biroului mediatorului poporului din oraşul, Nivardo Enriquez Barriales, comunicase AFP un bilanţ de "nouă morţi la morgă în urma confruntărilor de la Juliaca". Protestatarii cer demisia preşedintelui Dina Boluarte, ajunsă în fruntea ţării după demiterea la începutul lunii decembrie a socialistului Pedro Castillo, un nou Parlament şi organizarea imediată a alegerilor, deja devansate din 2026 în aprilie 2024.

Regiunea Puno, care se învecinează cu Bolivia, este epicentrul protestelor din Peru şi se află în grevă pe termen nedeterminat din 4 ianuarie. Protestele au început după ce Pedro Castillo a fost pus sub acuzare de către Parlament şi, ulterior, arestat pe 7 decembrie în urma încercării sale de a dizolva forul legislativ, care a fost calificată drept "lovitură de stat". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 12 oameni au murit în urma protestelor din Peru. Manifestanții cer demisia președintelui