Antena Meniu Search
x

Cel puţin 17 morţi după ce o barcă s-a răsturnat în Bahamas: „Omagiem viețile pierdute ale celor care caută un trai mai bun”

Cel puțin 17 locuitori ai statului Haiti au murit în urma unui accident cu barca, în largul coastei Bahamas, a declarat guvernul.

de Antonia Roşu

la 25.07.2022, 08:16

Cel puţin 17 morţi după ce o barcă s-a răsturnat în Bahamas: „Omagiem viețile pierdute ale celor care caută un trai mai bun”
Cel puţin 17 morţi după ce o barcă s-a răsturnat în Bahamas: „Omagiem viețile pierdute ale celor care caută un trai mai bun” - Twitter

Premierul Bahamian Philip Davis a spus că cei aflaţi la bord călătoreau din Haiti înspre Miami, SUA. Autorităţile din Bahamas au declarat că barca s-a răsturnat la mai bine de 11 km în largul insulei New Providence, potrivit BBC.

Alte 25 de persoane au fost salvate, inclusiv o femeie care a fost găsită în viață în interiorul ambarcațiunii răsturnate, au mai spus oficialii. Printre morți se afla un copil. Cel puțin o persoană este încă dispărută, iar căutările se află încă în desfăşurare.

Poliţia cercetează doi suspecţi de trafic de persoane

Două persoane au fost arestate, ambele din Bahamas, din cauza unei presupuse operațiuni de contrabandă cu persoane. Numărul oamenilor care încearcă să emigreze în Statele Unite a crescut semnificativ din cauza violenței bandelor din Haiti, împreună cu starea materială precară a locuitorilor.

Investigațiile sugerează că ambarcaţiunea a părăsit New Providence, cea mai populată insulă din arhipelagul Bahamas, în jurul orei 01:00 duminică, cu aproximativ 60 de persoane la bord. „O femeie era încă în viață. Se afla sus, în carena bărcii. Cred că asta a ținut-o în viață.”

Ministrul imigrării Keith Bell a spus că supraviețuitorii au mărturisit că au plătit între 3.000 și 8.000 de dolari pentru călătorie. „Omagiem viețile pierdute ale celor care caută un trai mai bun”, a spus domnul Bell. „Cei cu familii și prieteni în Haiti sunt rugaţi să îi încurajeze pe cei dragi să nu își riște viața.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 17 morţi după ce o barcă s-a răsturnat în Bahamas: „Omagiem viețile pierdute ale celor care caută un trai mai bun”