Antena Meniu Search
x

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi în atacuri lansate de Turcia în nordul Siriei

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi în tiruri de artilerie şi atacuri lansate de Turcia în nordul Siriei, unde Ankara a lansat operaţiunea “Scutul de pe Eufrat".

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi în tiruri de artilerie şi atacuri lansate de Turcia în nordul Siriei, unde Ankara a lansat operaţiunea “Scutul de pe Eufrat".

“Cel puţin 20 de civili au fost ucişi, iar alţi 50 au fost răniţi de tiruri de artilerie şi în atacuri aeriene turce, duminică dimineaţo, la Jeb el-Koussa, un sat aflat la sud de localitatea siriană Jarablus”, a declarant directorul ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane.

Atacul vine la câteva zile după ce Turcia a lansat o incursiune militară în Siria, menită să îndepărteze combatanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic şi să evite câştigurile teritoriale făcute de combatanţii kurzi. Tot sâmbătă, un soldat turc a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi într-un atac cu rachetă care a vizat un tanc în apropiere de oraşul sirian Jarablus.

De asemenea, combatanţii susţinuţi de kurzi s-au luptat sâmbătă cu armata turcă, intrată cu tancurile pe teritoriul Siriei, au anunţat un grup de monitorizare a situaţiei din ţara arabă, precum şi surse kurde, citate de AFP.

„Tancurile turceşti au avansat astăzi (sâmbătă – n.r.) în apropiere de Al-Amarneh (aflat la opt kilometri sud de Jarublus – n.r.), din provincia Alep, la sud de graniţă, iar ciocniri au avut loc între ele şi combatanţi sprijiniţi de forţele kurde”, a precizat sâmbătă Rahman.

O sursă din regiunea semiautonomă kurdă din nordul Siriei a confirmat ciocnirile între combatanţii locali şi armata turcă, ce a lansat o incursiuni pentru a împinge jihadiştii din zona de graniţă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 20 de civili au fost ucişi în atacuri lansate de Turcia în nordul Siriei