Antena Meniu Search
x

Nordul Turciei, lovit de un ciclon: 5 persoane au murit, mai multe blocuri s-au prăbuşit. Două orașe arată de parcă au fost lovite de tsunami | VIDEO

Turcia a fost lovită de un ciclon puternic care a provocat inundaţii devastatoare. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit presei turce.

De Redactia Observator la 12.08.2021, 13:51
Vezi și

Viiturile au distrus tot în cale. Case, drumuri şi chiar blocuri de locuinţe. Zeci de oameni au fost răniţi, iar sute au fost evacuaţi din calea puhoaielor de apă. Cei care au fost prinşi în mijlocul viiturilor au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor.

Ciclonul care a făcut ravagii în nordul Turciei s-a format în Marea Neagră. În unele zone, au căzut chiar şi 300 de litri de apă pe metrul pătrat. În unele regiuni, nivelul apei a ajuns chiar şi la 4 metri.

Turcia este afectată de fenomene meteo extreme. Pe lângă inundaţiile din nord, turcii se mai confruntă şi tornade în estul ţării şi cu incendii provocate de căldurile extrem în sud. Specialiştii pun totul pe seama încălzirii globale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Nordul Turciei, lovit de un ciclon: 5 persoane au murit, mai multe blocuri s-au prăbuşit. Două orașe arată de parcă au fost lovite de tsunami | VIDEO