Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cele două surori găsite moarte, alături de părinţi, sub dărâmăturile din blocul groazei din Miami, înmormântate în acelaşi sicriu: "O tragedie de nedescris"

Trupurile neînsufleţite ale două surori scoase de sub dărâmăturile blocului prăbuşit din Miami au fost înmormântate împreună, în acelaşi sicriu. Întreaga familie a fost condusă pe ultimul drum de oameni, printre lacrimi amare şi suspine.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.07.2021, 18:39

Întreaga familie a murit în urma prăbuşirii blocului din Miami

Cele două fetiţe de 10, respectiv patru ani, scoase fără viaţă de sub dărâmăturile blocului prăbuşit din Miami au fost înmormântate împreună, în acelaşi sicriu, la cererea familiei, marţi. Sicriul alb, îmbrăcat într-o culoare roz pal, cu panglici violet, a fost condus pe ultimul drum de zeci de oameni care au venit să îşi ia rămas bun, atât de la fete, cât şi de la părinţii lor, toţi patru ucişi în urma dezastrului provocat de blocul prăbuşit.

Luciei Guara, pe care părinţii o alintau „ursuleţul Lulu”, îi plăceau desenele animate şi se uita adesea alături de tatăl ei l „Jeopardy”, dansa şi făcea yoga împreună cu mama ei. Sora ei mai mică, Emma, considerată prinţesa familiei, avea o fire artistică, se bucura de plimbările cu tatăl ei care o purta în spate şi de îmbrăţişările mamei, a povestit un membru al familiei, Digna Rodriguez.

Înmormântarea de o oră a avut loc la parohia catolică a familiei, Sf. Iosif, la doar trei străzi de locul în care clădirea Champlain Towers South s-a prăbușit parțial, luând fulgerător viaţa micuţelor Lucia şi Emma, părinţilor lor Marcus şi Anaely, precum şi a altor 32 de persoane. Peste 100 de victime sunt încă dispărute sub dărmături.

Pe acelaşi subiect

Rezistând împotriva ploilor abundente și a vânturilor provocate de o furtună tropicală, salvatorii continuă să sape printre ruine, în cea de-a 13-a zi de căutări, în Surfside. Condominiul avea vedere la parcarea bisericii unde Emma a fost botezată în 2016, iar Lucia a avut prima împărtăşanie, în 2019. Părintele Juan J. Sosa a cerut enoriaşilor să continue rugăciunile pentru cei afectaţi de întreaga tragedie.

"Mai avem aproximativ 15 dintre enoriașii noștri dispăruți sub ruine", a spus el. Pastorul le-a reamintit celor prezenți că moartea nu îi definește, spunând că puterea lui Dumnezeu este întotdeauna prezentă, mai ales în astfel de încercări. Membrii familiei şi-au şters lacrimile şi s-au îmbrăţişat reciproc într-un moment extrem de emoţionant pe parcursul slujbei, mai ales în timpul recitalului „Uimitor Har”, moment în care sicriele au fost scoase din biserică.

"O tragedie de nedescris"

"Au plecat împreună în Ceruri" 

"Atâtea vieţi spulberate, atât de păcat" au fost doar câteva dintre mesajele oamenilor, în urma tragediei.

„Fie ca toți să ne conectăm cu familia așa cum ar face Lucia. Fie ca toți să ne mișcăm cu har așa cum ar face Emma. Fie ca toți să fim la fel de devotați și loiali ca Marcus și Anaely”, a spus Rodriguez. Vărul lui Marcus Guara, Peter Milián, i-a încurajat pe enoriaşii prezenţi să urmeze exemplul familiei, îmbrățișându-se și oferind iubire celor din jurul lor, potrivit Today.

„Acest tip era topit după fiicele sale. Îi plăcea să fie tată”, a spus Milián, descriind modul în care obişnui să participe cu mândrie la „emisiunile de ştiri create de Lucia şi cursele cu obstacole făcute de Emma” în timp ce se jucau în familie.

Micuţa Lucia, o bunătate transmisă de la mama ei

Un atlet competitiv și angajat de succes în domeniul vânzărilor, Marcus, în vârstă de 52 de ani, se bucura cel mai mult de micile plăceri ale vieții, cum ar fi mersul pe plajă cu familia sa. Anaely era un spirit gânditor, rezolva orice problemă şi era o mamă extrem de protectivă cu fetiţele ei. Îmbrăţişa creativitatea Emmei şi reprezenta un model pentru Lucia, care voia să îi calce emreu pe urme, a povestit Rodriguez. De asemenea, Lucia era un copil cu o inimă mare, care se conecta uşor cu cei din jur. Cu câteva luni în urmă, micuţa de zece ani îşi îndesase toţi banii primiţi de ziua ei şi de Zâna Dinţilor într-un plin şi i-a cerut tatălui ei să-i trimită la Spitalul de Copii St. Jude, spunând: „Au nevoie de ei mai mult decât mine”, potrivit unei postări făcute la momentul respectiv de tatăl ei, pe Facebook.

Milián a mărturisit că a fost o binecuvântare că familia a pierit împreună: „Cred cu adevărat că Dumnezeu i-a supravegheat fără a-i face să sufere”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cele două surori găsite moarte, alături de părinţi, sub dărâmăturile din blocul groazei din Miami, înmormântate în acelaşi sicriu: "O tragedie de nedescris"