Antena Meniu Search
x

Video Bătrână de 88 de ani, în lacrimi când l-a reîntâlnit pe cel care a salvat-o din blocul prăbuşit, în Miami. Eroul a cărat-o pe umeri până la ieşire: "Oprirea nu e o opţiune"

Emoţie de nedescris pentru o bătrână de 88 de ani care şi-a reîntâlnit îngerul salvator, bărbatul care a salvat-o din condominiul prăbuşit în Surfside, Florida, la câteva zile de la tragedie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.07.2021, 12:28

Esther Gorfinkel
Bătrână de 88 de ani, în lacrimi când l-a reîntâlnit pe cel care a salvat-o din blocul prăbuşit, în Miami - Youtube/ WPLG Local 10/ Profimedia

Esther Gorfinkel și Alfredo Lopez s-au îmbrăţişat plângând, în timpul unui interviu. Eroul a purtat-o pe umeri, în timp ce se străduia să coboare scările înainte ca întreaga clădire să se fărâme peste ei. De altfel, puteai fi şi ei victimile din blocul groazei care s-a prăbuşit joi în Champlain Towers South. Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 124 sunt încă dispărute sub rămăşiţele a ceea ce a fost înainte... casa lor.

Eroul: "I-am spus, oprirea nu este o opţiune"

Este Gorfinkel, o bunică de 88 de ani, se afla în patul ei, în apartamentul 509, când a auzit un „boom” aşa cum a descris ea.

„Patul îmi tremura”, a rememorat Esther, într-un interviu, potrivit Daily Mail. „Apartamentul meu tremura”.

Pe acelaşi subiect

A reușit să se îndrepte spre casa scărilor, unde l-a întâlnit pe Alfredo Lopez, a cărui familie ieşise din Unitatea 605.

„Îmi amintesc că Esther mi-a spus că genunchiul o doare şi că trebuie să se oprească, voia să se oprească. I-am spus: Oprirea nu este o opțiune" a povestit eroul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alfredo a ridicat-o în braţe, pentru că nu mai putea să înainteze singură, a urcat-o pe umerii săi şi a pornit pe scări: „Nu ştiu câte scări au fost până jos, nu ar fi trebuit să fie atât de multe pentru că eu nu sunt chiar aşa un om puternic”

„Pur şi simplu m-a ridicat pe umeri. În acel moment nu vorbeşti. Nu poţi spune nimic. Fugeam, fugeam, fugeam” a spus Esther, aducându-şi aminte de spontaneitatea şi gestul neaşteptat de eroic al tânărului.

Au ajuns în garaj, unde apa era la adâncimea gleznei, iar tavanul era prăbușit, lucru care le făcea evadarea din blocul groazei mult mai periculoasă.

“Era o maşină care fusese storcită deasupra altei maşini, ambele distruse de o placă imensă de beton” a spus Alfredo.

Fiul bărbatului l-a ajutat să o ridice pe Esther pentru a o scoate din garaj, moment în care s-a alăturat un alt locatar, Albert Aguero, care ar fi apucat-o de mână şi ar fi tras-o la suprafaţă. Odată ieşiţi afară, Alfredo a ridicat-o pe bătrână din nou pe umeri pentru a o transporta la zona de plajă, în siguranţă.

„Sunt atât de fericită” a spus bătrâna atunci când şi-a revăzut îngerul salvator pentru prima dată după tragedie.

„Şi eu sunt atât de fericit, atât de fericit să te văd şi să ştiu că am reuşit. Asta e improtant nu?” i-a răspuns bărbatul.

„Trebuie să îţi ajuţi aproapele şi în vremuri grele. În vremuri nefaste, îi ajuţi pe toţi. Cine îmi bătea la uşă şi avea nevoie de ajutor, eu i-l dădeam. Şi apoi Dumnezeu mi-a oferit premiul vieţii pentru că am făcut la rândul meu lucruri bune. Ştiu că sunt norocoasă. Foarte norocoasă să iu aici, în viaţă, alături de familia mea. Acolo sus, cineva se uită” a transmis bătrâna, făcând un semn spre cer, dar arătându-şi şi recunoştinţa pentru tot ajutorul primit în cea mai neagră zi din viaţa ei.

Totuşi, Alfredo se confruntă cu vinovăţia supravieţuitorului, bântuit de imaginea unei uşi dispărute spre apartamentul vecinului, pe care a zărit-o în timpul prăbuşirii. Ştia că pentru aproapele lui era prea târziu.

Tragedia Turnurilor Champlain Sud a lăsat cel puțin 24 de morți și 124 dispăruți. A fost identificată prima victimă, Stacie Fang, în vârstă de 54 de ani, care a murit la spital, în urma rănilor suferite. Fiul său, în vârstă de 15 ani, a supraviețuit în mod miraculous, fiind salvat de sub dărâmături de un bărbat care trecea prin zonă.

Primarul din județul Miami-Dade a anunțat vineri că a ordonat demolarea porțiunii rămasă a condominiului, care încă se află în picioare. Decizia a fost luată pe fondul temerilor că structura s-ar putea prăbuși complet, perturbând în continuare eforturile de salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bătrână de 88 de ani, în lacrimi când l-a reîntâlnit pe cel care a salvat-o din blocul prăbuşit, în Miami. Eroul a cărat-o pe umeri până la ieşire: "Oprirea nu e o opţiune"