Antena Meniu Search
x

Galerie foto Moment cumplit pentru un pompier care şi-a scos pe braţe fiica moartă de sub dărâmăturile blocului prăbuşit din Miami

Momente cumplite pentru unul dintre pompierii care participă la misiunea de găsire a victimelor din condominiul prăbuşit în Miami, săptămâna trecută. Tatăl şi-a scos propria fiică, fără viaţă, de sub dărâmăturile din blocul groazei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.07.2021, 16:51

Şi-a păstrat vigilenţa timp de nouă zile în speranţa că şi-ar putea găsi copila de doar şapte ani în viaţă, dar totul s-a năruit în momentul în care fetiţa a fost scoasă moartă dintre ruine. Stella Cattarossi a fost una dintre cele două victime găsite vineri sub dărâmăturile blocului, bilanţul ajungând atunci la 22 de morţi şi 126 de persoane încă dispărute.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU VICTIMELE DISPĂRUTE

"Este de la sine înțeles că fiecare seară a fost extrem de dificilă pentru toată lumea și în special pentru familiile care au fost afectate", a spus primarul , Daniella Levine Cava. „Noaptea trecută a fost deosebit de diferită. A fost cu adevărat diferit și mai dificil pentru primii care au ajuns la faţa locului. Aceste persoane plătesc o taxă enormă în fiecare zi pentru această tragedie şi vă rog să îi păstraţi pe toţi în gândurile şi rugăciunile voastre".

Stella Cattarossi este al treilea copil recuperat de sub dărâmăturile blocului. Venise în vizită din Argentina, alături de mama ei, bunicii şi o mătuşă.

Pe acelaşi subiect

„Când a fost informat că ne aflam în apropierea locului în care ar fi putut fi cei dragi a stat alături de alţi colegi pompieri. Am putut să o scoatem de acolo şi cel puţin să îi dăm ocazia să-şi ia rămas bun”, a declarat, potrivit BBC, căpitanul Ignatius Carroll din Miami Fire Rescue.

Tatăl Stellei şi-a folosit jacheta pentru a acoperi trupul neînsufleţit al fiicei sale, a aşezat deasupra ei un mic steag american şi a dus-o în afara zonei. Al doilea cadavru găsit de pompieri nu a fost încă identificat public. Mama, mătuşa şi bunicii fetiţei sunt încă dispăruţi.

De asemenea, trupurile a două surori, Lucia Guara, de 4 ani și Emma Guara, de 10 ani, au fost găsite miercuri. Nimeni nu a fost găsit în viaţă nici măcar în primele ore după ce blocul de apartamente Champlain Towers South a cedat. Tragedia a avut loc în timp ce locuitorii dormeau.

Locuitorii unui bloc din apropiere, evacuaţi din motive de siguranţă

Locuitorii dintr-un alt bloc aflat în apropiere au fost evacuaţi de către Departamentul de Construcţii North Miami Beach din motive de siguranţă. În prezent oficialii investighează şi alte blocuri turn în privinţa defecţiunilor structurale cauzate de prăbuşirea parţială a condominiului Champlain Towers South din Surfside, pe 24 iunie.

"În semn de precauție, orașul a ordonat închiderea clădirii imediat și locuitorii evacuați pentru protecția lor, în timp ce se efectuează o evaluare structurală completă și se stabilesc pașii următori", a declarat managerul orașului, Arthur H Sorey III, în comunicat. Echipajele de salvare continuă să caută supravieţuitori în urma dezastrului, însă şansele ca cineva să mai fie în viaţă scad în fiecare zi.

Ce a cauzat prăbuşirea clădirii vechi de 40 de ani rămâne încă neclar, dar o inspecție din 2018 a avertizat cu privire la defectele de proiectare „majore” ale designului original al condominiului. Salvatorii încearcă să facă progrese înainte de sosirea furtunii Elsa, un uragan de 75 km / h (120 km / h) care ar putea afecta Florida la începutul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Moment cumplit pentru un pompier care şi-a scos pe braţe fiica moartă de sub dărâmăturile blocului prăbuşit din Miami