Antena Meniu Search
x

Clădirea prăbuşită în Miami se scufunda anual cu câte doi milimetri. Pozele făcute în subsol cu 2 zile înainte de tragedie

Un cercetător de la Universitatea Internaţională din Florida susţine că prăbuşirea clădirii Champlain Towers South din Miami, care s-a produs acum câteva zile ar fi fost anticipată având în vedere faptul că aceasta se afla pe un teren instabil. Construită în anul 1981, clădirea nu prezenta semne de deteriorare la nivelul etajelor, aspectul acesteia fiind unul îngrijit. În realitate problemele reale erau la subsolul clădirii.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 13:34

Cercetătorul Shimon Wdowinski a spus că încă din 1990 clădirea se scufunda într-un ritm alarmant, transmite USA Today. Wdowinski a spus că cercetările sale nu sunt menite să precizeze cu exactitate cauza prăbuşirii clădirii, dar din experienţa sa, scufundarea anuală cu câte 2 mm nu ar putea fi considerată cauza exactă a prăbuşirii.

„A fost un produs secundar al analizei datelor. Am văzut că această clădire avea un fel de mișcare neobișnuită”, a spus Wdowinski.

Pe de altă parte, fostul primar, Daniel Dietch consideră că este mult prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la cauzele care au dus la prăbuşirea clădirii de 12 etaje. "Acesta este un eveniment extraordinar de neobișnuit și este periculos și contraproductiv să speculăm cu privire la cauzele sale", a spus Dietch.

Un antreprenor a vizitat clădirea cu doar câteva ore inainte

Pe acelaşi subiect

Un contractor care a vizitat clădirea zilele trecute a spus pentru Miami Herald că aceasta avea un aspect bine îngrijit la nivelul holului şi al piscinei, dar că subsolul prezenta o reală problemă. Antreprenorul a vizitat clădirea săptămâna trecută pentru a pune la punct o ofertă pentru restaurarea piscinei, o mică parte din proiectul de restaurare de milioane de dolari care tocmai începea pentru prima dată în 40 de ani, potrivit Miami Herald.  El a observat fisuri în beton și armăturile corodate serios sub piscină. A făcut și fotografii pe care le-a distribuit presei. 

Având o vastă experienţă în industrie, contractorul a spus că a fost frapat de lipsa de întreţinere la nivelul inferior al clădirii, nivelul apei din subsol fiind unul neobişnuit, motiv pentru care acesta i-a atras atenţia unui angajat al Champlain Towers South. Acesta a menţionat că pompau apă din camera echipamentelor pentru piscină atât de frecvent încât clădirea trebuia să înlocuiască motoarele de pompat la fiecare doi ani, dar nu a menționat niciodată nimic despre deteriorarea structurii sau fisurile din beton. 

"Era apă peste tot în garaj. Mă întreb dacă acest lucru se întâmpla şi în alte părți ale clădirii și dacă nu cumva asta a provocat prăbușirea", a spus el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de persoane dispărute sub dărâmături

Antreprenorul care venise pentru evaluarea materialelor de consolidare a decis să realizeze şi câteva fotografii cu zonele afectate ale clădirii pe care le-a trimis mai departe colaboratorului său pentru a-l informa cât de dificilă va fi misiunea de restaurare a clădirii, care în cele în urmă nu a mai apucat să înceapă. Clădirea s-a prăbușit joi, la doar câteva ore de la vizita acestuia.

Oficialii au declarat că zeci de persoane au fost deja salvate și au confirmat 11 decese, spunând că se așteaptă ca numărul morților să crească. Alte zeci de persoane sunt în continuare date dispărute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Clădirea prăbuşită în Miami se scufunda anual cu câte doi milimetri. Pozele făcute în subsol cu 2 zile înainte de tragedie