Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Care au fost cele mai tari aplicații mobile în 2013. Ce ne-au pregătit dezvoltatorii pentru la anul

Statisticile din jurul aplicațiilor mobile sunt uimitoare. În prezent, există mai mult de 1 milion de aplicații, atât în Apple App Store cât și în Android Google Play.

de Redactia Observator

la 16.12.2013 , 13:59

Firma de cercetare Gartner tech estimează că, în 2013, aplicațiile au fost descarcate de 102 bilioane de ori.

Este un business mai mult decât profitabil: compania a calculat că dezvoltatorii de aplicații au produs în 2013 sute de milioane de euro.

Articolul continuă după reclamă

Cel mai puternic trend e reprezentat de jocurile „free-to-play”, adică acelea care pot fi descărcate gratuit și care produc banii din achizițiile virtuale ale utilizatorilor.

Primul loc în top e ocupat de Candy Crush Saga, lansat în 2012. Jocul a transformat ideea de aplicație într-o activitate obișnuită, care s-a răspândit cât ai zice “touchscreen” în metrouri și autobuze.

Aplicațiile pentru copii reprezintă un alt super trend. Inițial, dezvoltatorii lor și-au propus să cucerească toți juniorii care vor să pună stăpânire pe tableta familiei. Și au reușit mai mult decât atât. Minecraft a fost a doua cea mai vândută aplicație din lume.

Candy Crush și Minecraft sunt urmate îndeaproape de aplicațiile pentru fitness. Milioane de oameni din toata lumea le-au descărcat ca să urmeze programul care îi menține în formă.

Ce ne rezervă 2014?

Aplicațiile își vor extinde aria către ceasuri inteligente (smart watches) și mașini. Tabletele vor deveni ceva comun în școli, iar rețelele 4G urmăresc un nou boom în streaming de muzică și video către smartphone-uri și tablete.

Sursa: The Guardian

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Care au fost cele mai tari aplicații mobile în 2013. Ce ne-au pregătit dezvoltatorii pentru la anul