Antena Meniu Search
x

Celebru bijutier de lux, acuzat că a vrut să dea o lovitură de 2,8 milioane de dolari, punând la cale un jaf în propriul magazin, în Australia

Un bijutier de lux renumit din Sydney, ale cărei creaţii au fost purtate de prinţesa Diana, Elizabeth Taylor sau familia regală saudită, este acuzat că ar fi organizat un jaf armat asupra propriului magazin în încercarea de a frauda o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 13:37

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Michel Elias Germani, în vârstă de 65 de ani, care deţine brandul Germani Jewellery, a fost arestat luni. Iniţial, el a spus poliţiei că în ianuarie, el şi un membru al personalului au fost ameninţaţi de doi bărbaţi, care se dădeau drept clienţi, la magazinul său din clădirea Queen Victoria din Sydney. Unul dintre bărbaţi a ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, iar celălalt a cerut acces la seif. Cei doi hoţi i-ar fi legat de mâini şi picioare pe Germani şi pe angajata sa, apoi au fugit din magazin cu o captură mare şi valoroasă de bijuterii.

Luna trecută, poliţia a arestat două persoane, Shanel Tofaeono, în vârstă de 37 de ani, şi Mounir Helou, în vârstă de 57 de ani, pentru presupusul jaf. Marţea trecută, inspectorul Joe Doueihi a declarat reporterilor că poliţia a ajuns să creadă că ceva "nu pare în regulă" în legătură cu presupusul jaf, iar luni, poliţia l-a arestat pe Germani susţinând că jaful a fost o înscenare.

Angajata a rămas traumatizată, neştiind că şeful ei pusese la cale jaful

Germani s-a prezentat marţi în faţa tribunalului local Downing Centre. Poliţia susţine că a fost implicat în "planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări". Inspectorul Doueihi a declarat marţi reporterilor că angajata magazinului, care a fost rănită în atac, era "absolut traumatizată" şi nu ştia de presupusul jaf pus la cale chiar de patronul său.

"A fost ameninţată cu violenţă cu un cuţit, legată cu cablu de picioare şi de mâini... ea credea că este vorba de un jaf adevărat", a spus inspectorul.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi lipsire de libertate, tentativă de obţinere necinstită a unui avantaj financiar prin înşelăciune, publicare de materiale false sau înşelătoare pentru a obţine bunuri şi participare la un grup infracţional şi contribuţie la activităţi infracţionale. El nu a depus nicio cerere de eliberare pe cauţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Celebru bijutier de lux, acuzat că a vrut să dea o lovitură de 2,8 milioane de dolari, punând la cale un jaf în propriul magazin, în Australia