Antena Meniu Search
x

Celebrul artist Banksy a ajuns în Ucraina şi pune graffiti pe clădirile bombardate de ruşi: ipostază în care a fost "pictat" Putin

Banksy a ajuns şi pe străzile din Ucraina! Pe ruinele clădirilor distruse de bombardamentele ruşilor, au apărut mai multe opere ale celebrului artist. Ucrainenii încă sărbătoresc eliberarea Hersonului, însă armata continuă să caute capcanele lăsate în urmă de ruşi. Pentru un plus de siguranţă, a fost impusă şi o stare de asediu în regiunea proaspăt eliberată.

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 12:37

Vezi și

Originar din Marea Britanie, artistul Banksy a răspuns zvonurilor cum că s-ar afla în Ucraina prin ultima sa postare pe Instagram. Cea mai recentă lucrare a sa se află în oraşul Borodianka şi înfăţişează o gimnastă care stă în mâini printre ruine.

Nu este însă prima operă de acest tip apărută pe clădirile din Ucraina. Un alt graffiti prezintă un bărbat în kimono de judo, ce seamănă cu Putin, aruncat la pământ de un copil. E cunoscut faptul că liderul rus este un fan înrăit al acestui tip de arte marţiale, la care deţine şi centura neagră. Într-un alt oraş din nordul Ucrainei, un grafitti cu o tânără ce avea o panglică în mână şi-a făcut apariţia pe un perete al unei clădiri distruse.

Locuitorii din Herson sărbătoresc ieşirea de sub ocupaţia rusă

Pe de altă parte, locuitorii din Herson sărbătoresc ieşirea de sub ocupaţia rusă. Chiar şi aşa, Zelenski spune că ruşii au lăsat capcane în urma lor.

Pe acelaşi subiect

Aproape două mii de materiale explozive au fost îndepărtate: mine, mecanisme de declanşare pasive şi muniţie nedetonată. E stare de asediu iar intrările şi ieşirile din oraş sunt limitate.

Iaroslav Ianoșevici , șeful administrației militare regionale: Domnule preşedinte, conform autorizaţiei dumneavoastre, raportez că administraţia militară a regiunii Herson, oraşul Herson, dar şi districtul Herson a ajuns în oraş şi şi-a început îndatoririle.

Numai în ultimele 24 de ore Rusia ar fi pierdut 800 de soldaţi, cifra totală a victimelor ajungând astfel la peste 80.000.

Semnale că nici în Rusia nu merg lucrurile bine sunt destule. Actorul francez Gerard Depardieu îşi închide centrul de producţie pe care îl avea acolo, creat pentru dezvoltarea unor proiecte în audiovizual. Programul era oricum în pauză acum, iar actorul ar fi zis că decizia de a-l închide n-are legătură cu războiul. Deşi are cetăţenie rusă din 2013, Depardieu a condamnat invazia rusă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Celebrul artist Banksy a ajuns în Ucraina şi pune graffiti pe clădirile bombardate de ruşi: ipostază în care a fost "pictat" Putin