Antena Meniu Search
x

CEO-ul unei companii de creditare din SUA a concediat 900 de angajați prin Zoom

CEO-ul unei companii de creditare din SUA, Better.com, a anunţat în cadrul unui webinar pe Zoom că aproximativ 9% dintre angajaţi sunt concediaţi. Vishal Garg a informat brusc mai mult de 900 de angajaţi că rămân fără locuri de muncă înainte de Crăciun și a spus ulterior că a luat această decizie pentru că au fost neproductivi și au furat de la colegi și clienți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2021, 09:41

CEO-ul unei companii de creditare din SUA a concediat 900 de angajați prin Zoom
CEO-ul unei companii de creditare din SUA a concediat 900 de angajați prin Zoom - Profimedia Images

„Dacă vă aflaţi aici, sunteţi parte din grupul ghinionist care e destituit”, a spus Vishal Garg, citează CNN. „Angajamentul vostru va fi încheiat cu începere imediată”. Garg le-a spus că ar trebui să se aştepte la un e-mail din partea departamentului de Resurse Umane care va oferi detalii legat de beneficii şi compensaţii.

Cei peste 900 de angajați concediați au fost acuzați de furt

„Să fii nevoit să faci concedieri este dureros, mai ales în această perioadă a anului”, a declarat directorul financiar Kevin Ryan într-o declarație pentru CNN Business. 

Vishal Garg a citat eficienţă pe piaţă, realizările şi producătivitatea ca motive din spatele deciziei de concediere. Fortune a scris ulterior că Garg i-a acuzat pe angajaţi că au furat de la colegi şi clienţi, că au fost neproductivi şi au lucrat doar câte două ore pe zi.

Pe acelaşi subiect

„Este a doua oară în cariera mea când fac asta şi nu vreau să fac asta. Ultima dată când am făcut-o, am plâns”, a spus Garg în scurta videoconferinţă cu angajații săi. 

CEO-ul și-ar fi jignit angajații într-un e-mail obținut de Forbes

Printre cei concediați s-au numărat oameni din echipa de recrutare pentru diversitate, echitate și incluziune.

Compania, susţinută de Softbank, a anunţat în luna mai că devine publică prin SPAC şi săptămâna trecută a primit 750 de milioane de dolari ca parte a înţelegerii. Compania se pregăteşte să aibă mai mult de 1 miliard de dolari în bilanţul contabil.

Anterior, CEO-ul companiei a fost implicat în mai multe controverse, una plecând chiar de la un e-mail pe care l-ar fi trimit angajaților săi și care a ajuns în Forbes: ”Sunteți prea al naibii de lenți. Sunteți o grămadă de delfini muți. Încetați, încetați chiar acum. Mă faceți de rușine”, a scris el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » CEO-ul unei companii de creditare din SUA a concediat 900 de angajați prin Zoom