Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să-ți amenajezi locuința când ai un animal de companie

Un animal de companie nu are nevoie de multe ca să fie fericit, însă îți poți face viața mai ușoară dacă ai în vedere câteva lucruri ce țin de amenajarea locuinței, înainte de a-l aduce în sânul familiei. Pentru că dincolo de momentele amuzante și de dragostea necondiționată pe care o va oferi tuturor celor din casă, un animal de companie înseamnă și foarte multă responsabilitate.

de Redactia Observator

la 26.11.2021 , 11:32

Cum să-ți amenajezi locuința când ai un animal de companie Cum să-ți amenajezi locuința când ai un animal de companie - Shutterstock

Curățenia și igienizarea locuinței sunt provocări dificile, mai ales dacă animăluțul tău de companie este, să zicem, un ciobănesc german. În general, câinii au obiceiul să roadă lucruri, fie că vorbim de mobilier, covoare sau cabluri, iar pisicile își ascut ghearele cu multă atenție de pereți, parchet, picioare de mobilier și ușile dulapurilor.

Tocmai de aceea îți propunem câteva soluții de amenajare pentru a te bucura pe deplin de conviețuirea cu un animal de companie.

1. Zonă dedicată animalului de companie - Așa cum alegem un spațiu dedicat jucăriilor copilului, ori un spațiu pentru situațiile în care trebuie să lucrăm de acasă, tot așa ar trebui să alegem un spațiu pe care să îl amenajăm în așa fel încât animalul nostru de companie să se simtă confortabil, protejat și răsfățat. Zona dedicată variază în funcție de animăluț. O pisică se va mulțumi cu un loc la geam, ori cu un loc la înălțime, care să o provoace să se cațere și să observe tot ce se petrece în locuință, în timp ce un câine are nevoie de un spațiu confortabil în care să se retragă atunci când vrea să se odihnească, ori când ai musafiri care îl sperie. Încearcă să le creezi un culcuș confortabil și în același timp ușor de igienizat. Așa îți va fi mult mai ușor să menții un mediu curat în casa ta.

Articolul continuă după reclamă

2. Mobilier prietenos cu animalele - Nu investi în piese de mobilier scumpe și pretențioase dacă vrei să aduci în locuință un animal de companie. Alege canapele tapițate cu stofă groasă, eventual în culori închise, cu huse care se pot spăla la nevoie. Evită materialele precum dantela, velurul sau catifeaua când îți alegi draperiile pentru că va fi un chin să le cureți de firele de păr lasate de animale prin casă. Mobilierul ar trebui să aibă finisaje dure, laminate, care să reziste la gheruțele pisicilor și la colții câinilor. Alege microfibra cu aspect de piele întoarsă sau chiar pielea, deoarece sunt rezistente și ușor de curățat.

3. Pardoseli rezistente - Renunță la mochetă sau la covoarele mari care acoperă parchetul. Mirosurile care vin la pachet cu animalele de companie se imprimă puternic în covoare și mochete, iar misiunea curățării lor frecvente va deveni un chin. Cel mai bine ar fi să utilizezi gresia, mozaicul sau piatra naturală, deoarece sunt mult mai ușor de curățat și întreținut. Însă nu greșești nici cu un parchet laminat rezistent, ori cu un linoleumul de înaltă calitate, dacă îți asumi să le schimbi după un timp de conviețuire cu un animal de companie.

4. Mediul sigur - La fel ca atunci când devii părinte, când aduci un animal de companie în casa ta trebuie să faci toate schimbările necesare pentru a transforma spațiul într-un mediu sigur. Ascunde cablurile, închide substanțele cu potențial toxic în dulapurile lor, ține medicamentele în sertare, montează plase speciale la geamuri și renunță la plantele de interior care le-ar putea face rău.

Animalul de companie face parte din familie și este normal să i se acorde atenția cuvenită. Adaptarea locuinței și la nevoile noului prieten necuvântător nu este un moft, ci o necesitate pentru o conviețuire armonioasă

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Cum să-ți amenajezi locuința când ai un animal de companie