Antena Meniu Search
x

Observator Special: Cercetatorii britancii au descoperit ca cel mai bun pentru migrene este... sexul

Cercetatorii britancii au demontat cel mai vechi argument din lume, folosit de milioane de femei, atunci cand pur si simplu nu au chef de momente intime cu partenerul lor. Cel al migrenelor.

Vezi și

Cu alte cuvinte, daca in toiul pasiunii conjugale, partenera invoca o migrena sora cu moartea care o impiedica sa faca dragoste, puteti invoca imediat ultimul studiu al oamenilor de stiinta din Marea Britanie. Acestia au descoperit ca cel mai bun remediu pentru o migrena nu este banala aspirina, ci mai degraba "aspirina saracului".

E un cliseu folosit in zeci de filme si, se pare, o realitate din dormitor: doamnele care invoca o mare durere de cap atunci cand sotul sau iubitul se gudura pe langa ele ca un catel rupt de foame pe langa bacanul local.

Practic, chiar motivul invocat de doamne, durerea de cap, isi are remediul exact in actul pe care refuza sa-l realizeze. Sau cel putin asta sustine cel mai recent studiu al oamenilor de stiinta. Oamenii de stiinta au descoperit ca, in cazul durerilor de cap, "aspirina saracului" este mult mai buna decat aspirina propriu zisa.

Acesta este rezultatul unui studiu efectuat pe 300 de persoane. Si rezultatele au fost spectaculoase. Aproape trei sferturi din subiectii care sufereau de astfel de migrene s-au simtit mult mai bine dupa o partida de sex.

Cat despre motive, nici macar oamenii de stiinta nu pot sa dea un raspuns. Varianta oficiala, sau mai degraba variantele oficiale, au de-a face cu faptul ca in timpul actului sexual, creierul produce o cantiatea mare de endorfine, care au rol de analagezic. Sau ca in timpul pasiunii presiunea arteriala se modifica. Oricum, noi tindem sa credem varianta neoficiala. Oamenii de stiinta au fost atat de bucurosi ca le pot inchide gura nevestelor, incat nici nu i-a mai interesat cum se produce acest rezultat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Observator Special: Cercetatorii britancii au descoperit ca cel mai bun pentru migrene este... sexul