Antena Meniu Search
x

Certificatul digital, sub piele, pe un microcip. Noua metodă prin care suedezii pot prezenta documentul. VIDEO

O companie de tip start-up din Stockholm a găsit o nouă modalitate prin care oamenii vor putea ţine în permanenţă la ei certificatul digital. Documentul va fi urcat pe un microcip pe care ulterior oamnii şi-l vor pune sub piele.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.05.2022, 15:54

Certificatul digital, disponibil si pe microcip
Certificatul digital, disponibil si pe microcip - Shutterstock - foto ilustrativ

Certificatul digital poate fi astfel citit de orice dispozitiv, cu ajutorul protocolului de comunicare NFC, utilizat în prezent pentru plata cu telefonul mobil, scrie Daily Mail.

Într-un videoclip distribuit de compania Epicenter, Hannes Sjöblad, un reprezentant al firmei, are cipul în braț și face o demonstraţie trecând pe deasupra lui un telefon mobil pentru a dovedi că are certificat. „Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă care poate fi folosită pentru multe lucruri diferite și, în acest moment, este foarte convenabil să aveți întotdeauna pașaportul COVID accesibil pe microcipul dumneavoastră”, a spus el într-un comunicat.

Microcip pentru certificatul digital

„În cazul în care telefonul îți rămâne fără baterie, îți este greu să arăţi certificatul. Deci, desigur, așa cum folosim această tehnologie astăzi pentru acest scop, anul viitor o vom folosi pentru altceva', a spus Sjoblad.

Microcipul se află montat direct sub piele, fie în braț, fie între degetul mare și arătător. Potrivit lui Sjöblad, procedura este „complet reversibilă” și nu necesită o aplicație specială pentru telefon. Microcipul implantat de la Epicenter nu este o inovație nouă, deoarece compania îl folosește de ani de zile – și cu proprii angajați. În 2015, compania a anunțat că a implantat microcipul la peste 100 dintre angajații săi, ceea ce le permite să deschidă ușile, să opereze imprimante sau să cumpere smoothie-uri cu o simplă mișcare a mâinii.

Pe 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat COVID-19, boala cauzată de SARS-CoV-2, drept pandemie. De atunci, virusul a pus stăpânire pe lume – închizând afacerile și forțând oamenii să intre în case timp de luni de zile. Deși blocajele s-au uşurat de atunci în întreaga lume, coronavirusul continuă să fie răspândit și se transformă în noi variante care sunt mai greu de oprit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Certificatul digital, sub piele, pe un microcip. Noua metodă prin care suedezii pot prezenta documentul. VIDEO