Antena Meniu Search
x

Cetateni germani, de negasit, dupa ce au fost rapiti in Siria

Trei cetateni germani, membri ai unui ONG, sunt de negasit, dupa ce au fost rapiti in Siria, in urma cu 45 de zile

"Astazi se implinesc 45 de zile de cand trei membri si angajati Grunhelme au fost rapiti, in noaptea de 14 spre 15 mai, in satul sirian Harem (in apropierea frontierei cu Turcia)", declara Rupert Neudeck, fondatorul ONG-ului.

ONG-ul a incercat sa ii contacteze pe toti cei care pot sa ajute la gasirea colaboratorilor sai, si anume Ministerul german de Externe, politia criminalistica germana sau reprezentanti ai comunitatii siriene in exil din Germania, continua Neudeck, insa fara niciun rezultat pana in prezent. Contactat de AFP, Ministerul german de Externe s-a limitat sa confirme ca trei germani sunt "dati disparuti" in Siria, refuzand sa vorbeasca despre o rapire si despre momentul cand au fost dati disparuti. "Am fost foarte surprinsi sa constatam ca presa din Germania a pastrat tacerea" continua Neudeck.

Cei trei sunt identificati cu numele de Bernd Bleschmidt, Simon S. si Ziad Nouri, un inginer in varsta de 72 de ani, sosit cu trei zile inainte de rapire. "Impreuna cu rudele celor trei (persoane date disparute), cerem institutiilor noastre, conducerii Ministerului de Externe si cancelarului (Angela Merkel), dar si ONU si Uniunii Europene (UE) sa faca totul, in contact cu opozitia siriana si cu Damascul, pentru a gasi locul unde se afla cele trei persoane rapite si pentru a obtine eliberarea lor".

Incepand din martie 2011, Siria este afectata de confruntari violente intre armata si rebeli ostili regimului lui Bashar al-Assad. Potrivit unor ONG-uri, conflictul s-a soldat cu peste 100.000 de morti.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cetateni germani, de negasit, dupa ce au fost rapiti in Siria