Antena Meniu Search
x

Chetă pentru premierul din Kosovo. Oamenii au agăţat peste 300 de cravate de gardul Guvernului

Protest inedit în Kosovo! Militanţii societăţii civile au agăţat de gardul Guvernului peste 300 de cravate.

Vezi și

Protest inedit în Kosovo! Militanţii societăţii civile au agăţat de gardul Guvernului peste 300 de cravate. Reacţia inedită a populaţiei a venit imediat după ce premierul şi-a dublat salariul, pentru a-şi achiziţiona ţinute adecvate funcţiei pe care o deţine.

Într-un gest simbolic, locuitorii din Kosvo au atârnat, pe rând, sute de cravate pe grilajul din faţa Guvernului. Protestul inedit vine după ce săptămâna trecută, premierul kosovar şi-a dublat salariul de la 1.500 de euro la 3.000. Într-o conferinţă de presă, demnitarul a precizat că şi-a majorat salariul, pentru că este obligat să se îmbrace la cămaşă şi cravată. Declaraţia scandaloasă a stârnit revoltă de partea populaţiei, care cu un ONG în frunte, a decis să îi doneze premierului sute de cravate şi cămăşi. 

Kushtrim Mehmeti, reprezentant ONG:

Atât timp cât are nevoie de ajutor, noi o să îl ajutăm mereu. Este de ajuns să îşi reducă salariul la suma pe care o avea dinainte, pentru că putem să-i acoperim nevoile. Acum avem 214 cravate. Scopul nostru este să ajungem la 365 în aşa fel încât să îi asigurăm premierului câte o cravată pentru fiecare zi din an.

Zis şi făcut. Zeci de oameni s-au adunat în faţa guvernului pentru a-i oferi premierului un cadou de Crăciun. Mai exact, o cravată sau o cămaşă. Unii au ales chiar să-i doneze hainele de pe ei. 

Chetă de cravate destinate premierului a fost un real succes. Oamenii au reuşit să adune în total peste 300 sute de cravate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Chetă pentru premierul din Kosovo. Oamenii au agăţat peste 300 de cravate de gardul Guvernului