Antena Meniu Search
x

China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar 5 zile, având în vedere că bilanțul cazurilor COVID este în creștere

După o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar cinci zile. Construcția a fost finalizată sâmbătă, în provincia Hebei.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 18.01.2021, 14:32

Șase astfel de spitale urmează să se construiască în perioada următoare în provincia Hebei
Șase astfel de spitale urmează să se construiască în perioada următoare în provincia Hebei - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bilanțul în creștere al cazurilor continentale de coronavirus a determinat autoritățile chineze să ia măsuri. Astfel, în doar cinci zile, în orașul Nangong a apărut un spital cu 1.500 de camere, special pentru pacienții care au contractat virusul, scrie New York Post.

Acesta este primul din cele șase unități medicale care urmează să se construiască în provincia Hebei. Un alt spital, cu o capacitate dublă, este construit în Shijiazhuang, capitala proovinciei. 

După ce au reușit să controleze valul de infectări de anul trecut, China se confruntă cu un bilanț în creștere, autoritățile așteptându-se ca situația să se înrăutățească. Viteza cu care se construiesc aceste clădiri aduce aminte de eforturile de anul trecut de a ridica la timp spații care pot fi folosite pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2.

China a înregistrat 109 de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, la fel ca şi cu o zi mai înainte, au anunţat luni autorităţile sanitare chineze.

Comisia Naţională chineză a Sănătăţii a anunţat într-un comunicat că a înregistrat 93 de infectări locale, dintre care 54 în provincia Hebei, care înconjoară Beijingul.

Bilanţul oficial al COVID-19 a crescut la 89.336 de contaminări, potrivit comisiei. Niciun deces din cauza COVID-19 nu s-a înregistrat în ultimele 24 de ore. Bilanţul a rămas la 4.635 de morți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar 5 zile, având în vedere că bilanțul cazurilor COVID este în creștere