Antena Meniu Search
x

China a evitat să condamne războiul din Ucraina, dar va importa grâu din Rusia. 11 întrebări pe subiect, fără răspuns: "De ce sunteţi obsedaţi de asta?"

A venit mult aşteptata reacţie a Chinei în privinţa războiului pornit de Rusia în Ucraina, iar aceasta este una neutră. China nu a dorit să califice în vreun fel acţiunile Rusiei şi nu a condamnat agresiunea faţă de Ucraina.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 15:30

China a evitat să califice războiul din Ucraina, dar va importa grâu din Rusia. 11 întrebări pe subiect, fără răspuns: "De ce sunteţi obsedaţi de asta?"
- Profimedia

În schimb, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că China va începe să importe grâu din Rusia chiar de astăzi. Potrivit oficialului chinez, preşedinţii Vladimir Putin și Xi Jinping s-au înţeles asupra acestui acord în cadrul întâlnirii pe care au avut-o înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă.

Conferinţa de presă a durat 90 de minute, timp în care purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe i s-au adresat 11 întrebări legate de situaţia din Ucraina, întrebări care au rămas fără răspuns. Întrebată în finalul conferinţei, din nou, dacă Beijingul consideră acţiunea Rusiei drept o invazie, Hua Chunying a replicat: "De ce sunteți obsedați de această întrebare?". Totuşi, oficialul chinez a precizat că e nevoie de "respectarea suveranității teritoriale". De asemenea, Hua Chunying a mai spus că "SUA alimentează focul tensiunilor și doar SUA poate stinge aceste flăcări".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China a evitat să condamne războiul din Ucraina, dar va importa grâu din Rusia. 11 întrebări pe subiect, fără răspuns: "De ce sunteţi obsedaţi de asta?"