Antena Meniu Search
x

Curs valutar

China: Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în provincia Sichuan

Un cutremur de magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, anunţă Centrul chinez al Reţelelor Seismice (CENC), iar bilanţul victimelor era necunoscut.

de Redactia Observator

la 01.06.2022 , 14:39

Captură video
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în provincia Sichuan, China - Youtube

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 17.00 (12.00, ora României), la o adâncime estimată de 17 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în zona rurală Lushan. Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe din provincie, inclusiv în capitala Chengdu, situată la aproximativ 113 de km distanţă.

Institutul american de geofizică USGS evaluează intensitatea cutremurul la 5,9, iar epicentrul la zece kilometri adâncime.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sichuan, o provincie muntoasă, cunoscută în lume pentru rezervaţiile de urşi panda, este afectată, în general, de câteva cutremure pe lună, de diverse intensităţi.

În septembrie, trei persoane au murit în Sichuan, într-un cutremur la mică adâncime, iar cel puţin 10.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele. În mai 2008, un seism foarte puternic, de magnitudinea 7,8, s-a soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi, tot în Sichuan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » China: Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în provincia Sichuan