Antena Meniu Search
x

Video Chirie de lux la Londra, pe banii statului român. Şefa ICR Londra a făcut un contract pe 12 luni, ce nu poate fi reziliat: suma uriaşă ce trebuie plătită

Şefa ICR Londra a făcut contractul de chirie pe 12 luni. Şi cum Ministerul Afacerilor Externe nu-l poate rezilia, statul va plăti în continuare 78.000 de lire sterline. Într-un răspuns pentru Observator, MAE spune că apartamentul va fi folosit până în septembrie pentru cazarea artiştilor invitaţi, iar şefa ICR va sta în locuinţa de serviciu.  

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 08.01.2023, 19:44

Vezi și

Catinca Maria Nistor. Şefa ICR Londra. Cea care şi a închiriat din banii statului un apartament de lux în Regat. Nota de plată: 78.000 de euro pe an. Imediat ce a fost numită în funcţie, şefa Insitutului Cultural Român de la Londra a refuzat locuinţa gratuită pusă la dispoziţie de stat. Adică un apartament în sediul ICR, aflat într un conac situat dintr o zonă selectă  a Londrei. A ales în schimb un alt apartament de 120 de metri pătraţi, aflat la 10 minute de mers pe jos de insituţia pe care o conduce. 

"Am întâlnit situaţii dificile, în primul rând, din punct de vedere financiar, care m-au facut să mă folosesc de toate resursele pe care le-am avut. Experienţa aceasta cred că mă va ajuta în urmatoarea misiune pe care urmează sa o încep", a spus Catinca Maria Nistor.

Deşi ministrul de externe a cerut încă din toamnă rezilierea contractului, surpriză, contractul nu poate fi întrerupt. Maria Catinca Nistor a închiriat apartamentul pentru un an. Până în septembrie, anul acesta, chiria trebuie plătită. 

Catinca, fiica actorului Stelian Nistor, unul din şefii mişcării masonice din România

Într-un răspuns pentru Observator, Ministerul spune că "ulterior mutării reședinţei directorului ICR Londra în imobilul din 1st Belgrave Square, până la expirarea efectivă a contractului, spațiul va fi utilizat pentru cazarea temporară a persoanelor care desfășoară activități cu caracter cultural, conform programelor și proiectelor culturale aprobate ale ICR Londra".

Până acum, Catinca Maria Nistor nu a răspuns reporterilor Observator. Catinca Maria Nistor este fiica actorului Stelian Nistor, fost director al Teatrului Notttara şi unul din şefii mişcării masonice din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Chirie de lux la Londra, pe banii statului român. Şefa ICR Londra a făcut un contract pe 12 luni, ce nu poate fi reziliat: suma uriaşă ce trebuie plătită