Meniu
Search
x

CIA: Obosit și frustrat, Putin își va dubla eforturile de a distruge armata ucraineană fără a ține cont de victime

Directorul CIA, William Burns, este de părere că președintele Rusiei, Vladimir Putin, își va dubla eforturile de a distruge armata ucraineană, având în vedere că operațiunile militare de până acum nu a avut niciun rezultat așteptat de liderul de la Kremlin, potrivit NPR.

De Redactia Observator la 09.03.2022, 11:11

“Cred că Putin este nervos și frustrat. Probabil, își va dubla eforturile de a distruge armata ucraineană și de a escalada operațiunile militare, fără a ține cont de victimele civile”, a declarat directorul CIA. “Planurile sale se bazau pe o victorie rapidă”.

Întregul plan de război al lui Putin s-a bazat pe patru presupuneri false: crdea că Ucraina este o țară slabă din punct de vedere military, credea că Europa nu va oferi un răspuns comun, atât de puternic, economia Rusiei este pregătită să reziste sancțiunilor și armata rusă a fost modernizată și va lupta eficient.

„S-a dovedit că se înșală din toate punctele de vedere”, a spus Burns, care a fost ambasador al SUA în Rusia în perioada 2005 - 2008.

Directorul CIA se așteaptă ca Putin să intensifice operațiunile militare, în timp ce ucrainenii vor continua să reziste cu înverșunare. „În loc să pună mâna pe Kiev în primele două zile ale campaniei, fapt pe care s-a bazat planul său, după aproape două săptămâni, încă nu au reușit să încercuiască complet orașul”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » CIA: Obosit și frustrat, Putin își va dubla eforturile de a distruge armata ucraineană fără a ține cont de victime