Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Ciaran biciuie Europa. În UK nu s-a mai văzut o astfel de vijelie, cu rafale de 200 km/h, din 1987

Furtuna Ciaran biciuie Europa cu vânt-record de peste 200 de kilometri pe oră şi aduce un potop de necazuri. În Marea Britanie a fost declarată cea mai puternică vijelie din ultimii 30 de ani, iar în Franţa a făcut moarte de om. Tot acolo, mai mult de un milion de case au rămas fără electricitate. 

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 23:33

Vezi și

Localnicii din Bretania și Normandia au fost înspăimântaţi de rafalele care au ajuns la 207 kilometri pe oră. Vântul a stârnit valuri de 20 de metri înălţime în Canalul Mânecii. Locuințele de pe coasta Franţei au fost evacuate. Peste 1.300 de oameni au fugit în grabă din case. 

Situația este critică şi în orașele ferite de furia valurilor. Principalele artere sunt blocate de copacii rupţi de vânt, iar un arbore a omorât un bărbat când a căzut pe maşina lui. 16 oameni au fost răniţi în timpul furtunii. 

  • Gerald Darmanin, ministrul de Interne din Franța: Bilanţul este dramatic: un om a murit, iar unul este grav rănit. Putea să fie mult mai rău dacă nu am fi anticipat venirea furtunii şi nu am fi avertizat din timp populația. 

Furtuna Ciaran mătură Europa. Vijelia a ajuns și în Peninsula Iberică

Pe acelaşi subiect

Sute de copaci au fost doborâți în Portugalia și Spania, unde vântul a bătut cu 150 de kilometri pe oră. O femeie a murit la Madrid, strivită de un copac doborât de rafalele furioase. 

Meteorologii au emis un cod roşu de vijelie şi inundaţii în mai multe ţări din Europa: Franţa, Olanda și Belgia. 

Şi Marea Britanie este lovită crunt de Furtuna Ciaran. În Sussex și Brighton, 700 de case au rămas fără electricitate. Misiunea serviciilor de urgenţă este extrem de dificilă din cauza arborilor rupţi de vânt şi aruncaţi pe şosele. 

  • Paul Akad, meteorolog: O astfel de furtună nu a mai fost văzută de generații, de aproape 35, 36 de ani, de când Marea Furtună din 1987 a lovit insulele și Regatul Unit. 

Vijelia cu putere de taifun face ravagii în Occident la nici două săptămâni după ce Furtuna Babet a inundat mii de hectare și a omorât trei oameni. Costul reparațiilor se ridică la peste 500 de milioane de lire sterline. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Furtuna Ciaran biciuie Europa. În UK nu s-a mai văzut o astfel de vijelie, cu rafale de 200 km/h, din 1987