Antena Meniu Search
x

Ciclonul Zorba a făcut ravagii în Grecia. Furtuna a lovit cu ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 90 km/h

Este stare de alertă în Grecia, după ce ciclonul Zorba a lovit continentul. Furtuna a ajuns cu ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 90 km/h şi în capitala Atena, după ce a făcut ravagii în localităţiile de pe coasta elenă.

Vezi și

Este stare de alertă în Grecia, după ce ciclonul Zorba a lovit continentul. Furtuna a ajuns cu ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 90 km/h şi în capitala Atena, după ce a făcut ravagii în localităţiile de pe coasta elenă. Mai multe destinaţii frecventate de români, precum insulele Creta, Zakynthos sau Evia au fost puternic afectate. Ciclonul se îndreaptă spre Turcia, iar luni va fi resimţit şi în România.

Sudul Peloponezului a simţit primul puterea naturii. Forţa cu care înaintează ciclonul le-a amintit grecilor de faimosul personaj Alexis Zorba, după care l-au şi botezat.

Oamenii care au îndraznit să se aventureze pe plaje au plătit scump.

Autorităţile au emis cod roşu de vânt şi le-au transmis localnicilor să iasă din case doar dacă este absolut necesar.

După ce a devastat zonele de coastă din sud, cea mai mare furtună din mediterană şi-a croit drum către capitala Atena, unde trăiesc mii de români.

La Atena plouă torenţial, mai multe străzi sunt deja inundate, iar traficul rutier este bulversat. Până luni sunt aşteptate să cadă precipitaţii record, de până la 300 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au avertizat asupra pericolului de inundaţii. De altfel, în regiunile Corintia şi Argolida râurile au ieşit deja din matcă.

Fenomenele extreme nu s-au oprit aici, iar pe coastă au fost surprinse inclusiv tornade.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi în zonele vizate de furia naturii.

Înainte să ajungă în Grecia, Zorbas a îngenunchiat Sicilia.

Cele mai mari pagube sunt în zonele de coastă. Valurile au atins 7 metri înălțime şi au inundat străzile și casele din cartierele de pe litoral. În Catania, bărcile din port au fost distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ciclonul Zorba a făcut ravagii în Grecia. Furtuna a lovit cu ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 90 km/h