Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul-bombă aduce temperaturi record în SUA: -45 de grade Celsius. Rămași fără curent, oamenii riscă să înghețe în case

O combinaţie dezastruoasă de ninsori abundente, ger mortal şi vânt puternic loveşte din nou Statele Unite, la două zile după cea mai recentă furtună de zăpadă. Peste 70 de milioane de oameni sunt în zona afectată. Avertizările meteo se întind din California până la New York.

de Redactia Observator

la 13.01.2024, 20:08

Vezi și

Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea până la minus 45 de grade Celsius. De vină este ciclonul-bombă, care aduce aer polar şi vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

Americanii sunt epuizaţi. Nu mai au putere să lupte cu încă o furtună de zăpadă, a doua într-o săptămână.

Femeie: "Cam asta înseamnă să locuieşti în Iowa în mijlocul iernii. Dar două furtuni de zăpadă, spate în spate, este prea mult. De obicei, sunt obișnuită cu una singură pe săptămână, așa că mi se pare ceva extrem."

Oamenii au golit magazinele, de frică să nu rămână fără provizii

Pe acelaşi subiect

Înfofoliţi din cap până în picioare, localnicii din Iowa dau la lopată ore în şir, dar ninsoarea acoperă rapid orice bucată de pământ. Iar gerul este muşcător. Până acum, cel puțin doi oameni au murit.

Americanii aflaţi în zonele cu avertizare de furtună au golit magazinele. Se tem să nu fie blocaţi în casă de zăpezi şi au făcut provizii serioase.

Peste 2.000 de zboruri au fost anulate

Aproape 300.000 de pene de electricitate s-au produs în Michigan, Wisconsin, Virginia de Vest, Ohio și Pennsylvania. Localnicii care nu au generatoare de curent sunt în pericol să îngheţe în case. Viscolul a anulat peste 2.200 de zboruri şi a întârziat 7.600. Cele mai afectate aeroporturi sunt O'Hare și Midway din Chicago.

În timp ce America este la răscruce de furtuni, climatologii din Statele Unite anunţă că anul acesta ar putea cădea recordul de temperatură planetară, doborât anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ciclonul-bombă aduce temperaturi record în SUA: -45 de grade Celsius. Rămași fără curent, oamenii riscă să înghețe în case