Antena Meniu Search
x

Cine a fost Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte Gazprombank. A fost găsit mort împreună cu soţia şi fetiţa lor

Vladislav Avaev, fostul vicepreședintele Gazprombank, a fost găsit mort alături de soţia şi fiica sa, în reşedinţa acestuia din Moscova. Potrivit informaţiilor preliminare, acesta le-ar fi împuşcat înainte de a se sinucide.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.04.2022, 12:59

Vladislav Avaev
Cine a fost Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte Gazprombank - Twitter

Trupurile neînsufleţite au fost găsite de o rudă a victimelor care nu a reuşit să ia legătura cu familia prin telefon. Femeia se îngrijorase după ce a văzut că nu îi răspunde nimeni aşa că a mers direct la ei acasă. Când a ajuns a avut un şoc să vadă cadavrul fostului vicepreşedinte Gazprombank şi al soţiei sale, Elena, într-o singură cameră. Copila lor de doar 13 ani, Maria, de asemenea fără viaţă, se afla în altă cameră.

Potrivit anchetatorilor, ar fi vorba despre o dublă crimă, urmată de sinucidere. Vladislav Avaev fusese găsit cu o armă în mână. Motivele incidentului sunt încă neclare.

Vladislav Avaev, neînţelegeri cu soţia în privinţa custodiei fiicei sale

Departamentul principal de investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei pentru oraşul Moscova a confirmat informaţiile despre moartea bancherului şi a familiei sale. Ulterior, s-a raportat că Vladislav Avaev se afla într-o dispută juridică cu soţia sa pentru dreptul de a-şi creşte singur fiica Maria. El a pierdut un proces, iar soţia sa a retras un altul. Soţia lui Avaev a intentat un proces la tribunalul Nikulinsky în luna octombrie a anului trecut. Femeia nu depusese oficial o cerere de divorţ. În decembrie, soţia lui Avaev a retras procesul.

Pe acelaşi subiect

De remarcat, fiica lui Avaev, Maria, suferea de epilepsie. Oficialul a folosit acest argument în instanță. În 2014, a intentat un proces la Tribunalul Nikulinsky împotriva Administrației Prezidențiale, unde Avaev a lucrat ca șef adjunct al departamentului până în 2012. I s-a dat atunci un apartament de 109,4 metri pătrați în baza unui contract de închiriere socială. Cu toate acestea, oficialul a încercat să obțină un apartament mai mare și a intentat un proces împotriva fostului său loc de muncă pe care ulterior l-a pierdut.

Cine a fost Vladislav Avaev

Vladislav Avaev era fost vicepreședinte al Gazprombank. GPB este o bancă privată din Rusia, a treia cea mai mare ca active din țară, una dintre marile băncile ruse care nu au fost excluse din sistemul SWIFT odată cu impunerea sancţiunilor Vestulu. Gazfond, deținută de Yuri Shamalov, este principalul acționar al companiei din noiembrie 2014. Principalele sectoare de activitate ale băncii sunt: corporate banking, retail banking, investiții bancare și servicii de depozitare. Tranzacționarea cu valori mobiliare, operațiunile de schimb valutar, operațiunile cu metale prețioase, operațiunile de compensare și serviciile de decontare se numără de asemenea printre serviciile bancare ale companiei.

Informațiile obţinute din biografia lui Avaev făcută publică arată puține date despre perioada în care acesta a lucrat la Gazprombank și rolul pe care l-a avut acolo. A primit de-a lungul timpului mai multe distincţii din partea statului rus pentru merite deosebite, dar a părăsit funcţia de conducere în cele din urmă. Motivul pentru care a renunţat a rămas necunoscut.

În ultimii ani, Avaev s-a implicat în administrarea unei afaceri semi-private, fiind menţionat în mass-media drept unul dintre fondatorii Carbonix, despre care se spune că produce „implanturi de carbon care pot înlocui oasele”. Un alt fondator al companiei este Anastasia Karneeva, fiica adjunctului şefului Rostec (un conglomerat de firme din industria tehnologiei și apărării controlat de statul rus), generalul pensionar FSB Nikolai Volobuev. Carbonix și una dintre subsidiarele Rostec sunt de altfel fondatorii companiei RT-Carbon, condusă de Vladislav Avaev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cine a fost Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte Gazprombank. A fost găsit mort împreună cu soţia şi fetiţa lor