Antena Meniu Search
x

"Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?” Mesaj halucinant al lui Dmitri Medvedev

Nouă declaraţie halucinantă despre soarta Ucrainei din partea oficialilor ruşi. Una dintre cele mai agresive voci de la Kremlin, cel puţin la nivel discursiv, de dovedeşte a fi a lui Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, condus de Vladimir Putin. Război Rusia - Ucraina, ziua 112 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 14:34

"Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?” Mesaj halucinant al lui Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev și Vladimir Putin - Getty Images

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a atacat din nou Ucraina, de data aceasta implicând că țara va fi ștearsă de pe hartă, după informaţiile potrivit cărora Kievul intenționează să importe din Statele Unite gaz natural lichefiat.

"Am văzut mesajul că Ucraina dorește să primească GNL (n. red  -  gaz natural lichefiat ) de la stăpânii ei de peste mări în cadrul Legii de împrumut și închiriere, cu plata în 2 ani pentru livrări. În caz contrar, iarna aceasta va îngheța pur și simplu. Doar o întrebare. Cine spune că în doi ani Ucraina chiar va mai exista pe harta lumii? Deși americanilor nu le pasă de asta – sunt atât de implicaţi în proiectul "anti-Rusia", încât restul este un fleac pentru ei",  a spus Medvedev într-un mesaj postat pe Telegram.

Nu este prima declarație controversată a aliatului lui Vladimir Putin. În urmă cu o săptămână, Dmitri Medvedev şi-a exprimat tot pe Telegram ura faţă de ”degeneraţii” care vor ”moartea Rusiei”. ”Sunt întrebat adesea de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că-i urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi nişte degeneraţi. Ei ne vor moartea, a noastră, a Rusiei. Dar atât timp cât voi trăi, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a ameninţat fostul şef de stat, în vârstă de 56 de ani. Dmitri Medvedev nu spunea atunci și cine este ţinta acestor declaraţii.

Medvedev: ”Călăreții Apocalipsei sunt pe drum”

Pe acelaşi subiect

Cu câteva zile înainte de această postare, a avertizat că Moscova va ataca orașele din vestul Ucrainei, dacă rachetele furnizate de SUA vor folosite pentru a lovi ținte pe teritoriul Rusiei. ”Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”, spunea atunci Medvedev.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier în perioada 2012-2020. Ca o ironie, Medvedev a fost primul lider rus ale cărui opinii politice nu fuseseră formate în sistemul sovietic. În timpul mandatului său a avut loc o ”resetare” a relațiiilor dintre Moscova și Washington, ba chiar a vizitat Silicon Valley pentru a se inspira și a crea în Rusia un hub de înaltă tehnologie după model american.

Cu toate acestea, pe măsură ce războiul lui Putin continuă în Ucraina, Medvedev s-a schimbat dintr-un lider cu aspect occidental într-una dintre cele mai mari portavoci ale Kremlinului din țară. Metamorfoza sa este simbolică și trecerea Kremlinului spre totalitarism, prin reprimarea disidenței și amplificarea propagandei de stat.

Medvedev l-a acuzat pe președintele Zelenski și pe alți lideri ucraineni că sunt naziști și consumatori de droguri. Contrastul dintre retorica din ce în ce mai dură a lui Medvedev și comentariile pro-democrație făcute în timpul mandatului său au provocat speculații în Rusia.

Dmitri Gudkov, fost deputat din partea opoziției, crede că Medvedev nutrește speranțe de a reveni ca președinte la Kremlin. ”Încearcă să-i mulțumească pe cei duri, în speranța că îl vor promova, în cazul în care Putin va părăsi funcția. Singura modalitate de a supraviețui politic în acest moment în Rusia este să susții războiul”, a comentat acesta potrivit The Times

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?” Mesaj halucinant al lui Dmitri Medvedev