Antena Meniu Search
x

Video Cine este bărbatul care l-a plesnit pe președintele francez, Emmanuel Macron. Se visează cavaler medieval şi are o copie Mein Kampf acasă, printre altele

Bărbatul care l-a pălmuit pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în timpul unei vizite oficiale în regiunea Drôme, ieri, este un tânăr de 28 de ani, fan înfocat al istoriei medievale, pasionat de reconstituirile costumelor de cavaler, care deține o copie a cărţii Mein Kampf și locuiește cu mama sa, potrivit poliţiei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.06.2021, 19:06

Damien Tarel
Cine este bărbatul care l-a plesnit pe președintele francez, Emmanuel Macron - Instagram/ Damien Tarel

Damien Tarel, cu părul lung și ochelari, a fost pus la pământ de garda de corp a lui Emmanuel Macron, după ce l-a lovit pe președinte și a strigat: „Montjoie Saint Denis”, un vechi strigăt de război regalist, „A Bas La Macronie” („Jos Macronia”).

Mai multe arme au fost găsite în casa bărbatului

Incidentul neaşteptat a eclipsat începutul „Turului Franței” al lui Macron, menit să evalueze, printre altele, opinia publică după un an de carantină. Poliția a percheziționat casa lui Damien Tarel unde au fost descoperit arme, un steag sovietic, o copie a manifestului autobiografic al lui Adolf Hitler, romane fantastice, benzi desenate japoneze și jocuri de simulare militare.

O sursă apropiată anchetei l-a descris ca pe cineva care e în general „cam pierdut, ciudat, agitat”. Contul său de Instagram îl arată purtând armură și mânuind săbii, pozând pe baloturi de fân în halate, purtând o beretă de catifea și o cască folosită în arta marțială japoneză din Kendo, potrivit Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost preşedintele unui grup de entuziaști ai artelor marțiale, axaţi pe practica artelor marțiale europene istorice, inclusiv a sabiei tradiționale. O sursă a declarat pentru Le Parisien că trăiește „într-un fel de lume paralelă formată din reconstituiri medievale, simulări ale luptelor între cavaleri”.

Damiel a fost reținut împreună cu prietenul său, Arthur C., de aceeaşi vârstă, care a strigat de asemenea sloganuri împotriva lui Macron. Cei doi plecaseră din orașul lor natal, Saint-Vallier, până în satul Tain-l'Hermitage, la aproximativ 10 mile sud, de-a lungul Rhone-ului, unde preşedintele Franţei întâmpina alegătorii.

La un momentdat, cei doi, alături de un alt prieten care nu a fost însă arestat, au răspuns unor întrebări ale jurnaliştilor aflaţi la faţa locului, spunând fiecare ce părere are despre Emmanuel Macron.

Marți, în jurul orei 13.15, Tarel a fost văzut aşeptând la baiere, în faţa şcolii culinare Tain-l'Hermitage, pe care Macron o vizitase. Preşedintele a vrut să îl întâmpine apropiindu-se, dar acesta i-a pus mâna pe braţ şi l-a plesnit peste faţă, strigând: „Jos Macron!” („A Bas La Macronie”).

Gărzile de corp l-au imobilizat rapid pe atacator, timp în care Macron a fost îndepărtat şi dus într-o zonă de siguranţă. La scurt timp, preşedintele s-a întors, menţionând că nu s-a temut pentru siguranţa sa şi a continuat să dea mâna cu publicul, în ciuda nefericitului eveniment.

Autenticitatea înregistrării video, în care se aude în mod clar ”Jos Macron!”, publicată pe reţele de scializare, a fost confirmată de anturajul şefului statului.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care l-a plesnit pe președintele francez, Emmanuel Macron. Se visează cavaler medieval şi are o copie Mein Kampf acasă, printre altele