Antena Meniu Search
x

Cine este Jack Ma şi cum s-ar explica dispariţia lui. Cofondatorul Alibaba nu a mai fost văzut de două luni

Cofondatorul Alibaba, Jack Ma, a dispărut din viaţa publică în ultimele două luni. Acest lucru a dat naştere mai multor speculaţii, după ce miliardarul a adus critici la adresa guvernului chinez. În plus, se pare că acesta a lipsit inclusiv de la episodul final al unui show de televiziune unde trebuia să facă parte din juriu.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.01.2021, 18:22

Miliardarul a adus mai multe critici guvernului chinez
Cofondatorul Alibaba, Jack Ma, a dispărut din viaţa publică în ultimele luni - Profimedia Images
  • Jack Ma, renumit om de afaceri şi cofondatorul Alibaba, a dispărut din atenţia publică în ultimele două luni
  • Situaţia a dat naştere speculaţiilor, în condiţiile în care miliardarul a criticat guvernul chinez

Cofondatorul grupului chinez de comerţ electronic Alibaba, Jack Ma, a dispărut din vizorul public în ultimele două luni. Dispariţia sa a stârnit numeroase dezbateri şi controverse. Miliardarul în vârstă de 56 de ani, a căruit avere se ridică la aproximativ 35 miliarde de lire sterline, a adus mai multe critici guvernului chinez. 

Jack Ma este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri în domeniul tehnologiei şi internetului, fiind renumit totodată pentru numeroasele sale acte de caritate. Până de curând, acesta era cea mai bogată persoană din Asia. 

Ştirile despre absenţa din viaţa publică a lui Ma au declanşat speculaţii pe Twitter, platformă care este blocată în China, în condiţiile în care subiectele sensibile sunt cenzurate, potrivit news.ro, citând surse Reuters. 

Mai mult, acesta a fost înlocuit din juriu la episodul final din noiembrie al unei emisiuni concurs pentru antreprenori. Reprezenanţii Alibaba au declarat că omul de afaceri a fost nevoit să renunţe la participarea în cadrul show-ului televizat, deoarece miliardarul are multă treabă şi există o nepotrivire de program. 

Speculaţiile au curs pe bandă rulantă, după ce toate fotografiile care îl întruchipau pe cofondatorul Alibaba au fost şterse de pe pagina emisiunii. 

Care ar putea fi cauza dispariţiei

Jack Ma a adus în urmă cu câteva luni critici la adresa statului chinez, spunând că este un ''club al oamenilor bătrâni'' care continuă să sufoce inovaţia. Acesta a mai declarat că sistemul trebuie reformat, pentru a stimula creşterea economiei.

În plus, autorităţile de reglementare chineze au început să verifice afacerile lui, declanşând o investigaţie la adresa Alibaba. 

Ant Group, compania de servicii financiare a lui Jack Ma, a provocat în toamna anului trecut furia băncilor chineze, care au acuzat grupul că le-ar fi furat din business-uri. Ulterior, ţara a introdus o serie de reglementări care au oprit listarea grupului Ant pe bursele din Shanghai şi Hong Kong, notează mediafax.ro.

Acţiunile Alibaba listate la Hong Kong au scăzut la începutul săptămânii cu 2,15%.

Alte poveşti controversate

Magnatul imobiliar Ren Zhiqiang, în vârstă de 69 de ani, intrase pe ''lista neagră'' a liderilor de la Beijing, după ce a adus acuzaţii la adresa Partidului Comunist, cum că ar fi gestionat greşit pandemia de COVID-19. El a fost condamnat la 18 ani de închisoare, potrivit The New York Times.

Xiao Jianhua, un manager de active care avea într-un timp o avere de şase miliarde de dolari, a fost răpit dintr-un hotel din Hong Kong în ianuarie 2017, notează mediafax.ro, citând surse Reuters. După dispariţie, ţara a confiscat mai multe părţi din compania sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine este Jack Ma şi cum s-ar explica dispariţia lui. Cofondatorul Alibaba nu a mai fost văzut de două luni