Antena Meniu Search
x

Cine este Kim Yo Jong, sora liderului Coreei de Nord

Kim Yo Jong, sora liderului Coreei de Nord, a captat toată atenția la Jocurile Olimpice de Iarnă. E o figură enigmatică a regimului de la Phenian.

Kim Yo Jong, sora liderului Coreei de Nord, a captat toată atenția la Jocurile Olimpice de Iarnă. O figură enigmatică a regimului de la Phenian și a familiei conducătoare, a surprins prin prezența sa în Coreea de Sud.

Washington Post spune că, dacă s-ar da medalii de aur și demnitarilor veniți la Jocurile Olimpice de Iarnă, Kim Yo Jong ar fi favorită. Presa nu i-a găsit niciun defect în aparițiile sale în Coreea de Sud.

Etalându-și hainele negre, poșeta simplă, un chip zâmbitor conturat de un machiaj foarte discret, sora lui Kim Jong Un a avut parte de multe păreri admirative.

Cine este Kim Yo Jong

Puține se știu despre Kim Yo Jong. Alături de Kim Jong Un, e unul dintre cei 7 copii pe care fostul lider al Coreei de Nord, Kim Jong Il i-a avut cu 4 femei. Însă ea și Kim Jong Un sunt copiii aceleiași mame, dansatoarea Ko Yong Hui.

Nu este clară nici măcar data nașterii lui Kim Yo Jong. Serviciile secrete sud-coreene spun că s-ar fi născut în 1987, cele americane susțin că în 1989.

Kim Yo Jong la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

Kim Yo Jong și Kim Jong Un sunt foarte apropiați. Amândoi au studiat în Elveția și, se pare că legătura e strânsă între ei de când erau mici.

Prima dată când Kim Yo Jong a atras atenția a fost la moartea tatălui ei, în decembrie 2011, când a participat la funeralii.

Șefa propagandei lui Kim Jong Un

Trei ani mai târziu, în 2014, fratele său a numit-o în poziția de adjunct în Departamentul Propagandei a Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord. Câteva luni mai târziu, a devenit directorul departamentului.

Practic, Kim Yo Jong e șefa propagandei în Coreea de Nord. Se ocupă de promovarea imaginii fratelui ei și de discreditarea inamicilor regimului. Ea e direct responsabilă pentru cultul de venerare a lui Kim Jong Un în Coreea de Nord.

Mulți o consideră a fi o prințesă a politicii în țara sa. Ea ar fi, foarte probabil, omul cel mai de încredere al lui Kim Jong Un, cred analiștii politici. Tânăra de 30 de ani are astfel o poziție foarte influentă.

De altfel, în 2017, ea a devenit membră a Politburo-ului în Coreea de Nord, primind puteri sporite în stat, inclusiv în materie de securitatea țării.

Se crede că Kim Yo Jong este căsătorită cu un fiul unui oficial din elita regimului nord-corean și că are cel puțin un copil, din mai 2015.

În februarie 2018, Kim Jong Un a numit-o în fruntea delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Kim Yo Jong este emisarul personal al fratelui său la acest eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cine este Kim Yo Jong, sora liderului Coreei de Nord