Antena Meniu Search
x

Foto Cine este noul proprietar Miss Universe. Femeia de afaceri transgender, de 43 de ani, a plătit 20 de milioane de dolari

Compania IMG, parte a grupului Endeavor, a vândut Organizaţia Miss Universe, care coordonează acest concurs de frumuseţe, grupului thailandez JKN Global Media Public Company Limited, a anunţat miercuri revista Variety.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 09:07

Conform CNN, noul proprietar al Miss Universe este Anne Jakkaphong Jakrajutatip, CEO al JKN Global Group PCL. Aceasta s-a făcut remarcată în cadrul mai multor emisiuni de succes din ţară, fiind o importantă susţinătoare a drepturilor persoanelor transgender. Pentru a obţine Organizaţia Miss Universe, care coordonează celebrul concurs de frumuseţe cu acelaşi nume, femeia de afaceri în vârstă de 43 de ani a plătit 20 de milioane de dolari. 

Istoria concursului Miss Universe

Concursul de frumuseţe Miss Universe există în formula sa actuală începând din 1952. Donald Trump a deţinut drepturile de organizare a acestei competiţii din 1996, în virtutea unui parteneriat de difuzare încheiat iniţial cu postul de televiziune CBS şi, apoi, cu postul NBC. În 2015, Organizaţia Miss Universe a fost cumpărată de IMG, relateză Agerpres.

După ce a fost achiziţionat de IMG, concursul de frumuseţe a beneficiat de o creştere a audienţei sale globale şi este difuzat, în prezent, în 165 de ţări. Valoarea financiară a contractului semnat cu grupul thailandez nu a fost dezvăluită. Ammy Emmerich şi Paul Shugart vor continua să lucreze pentru Organizaţia Miss Universe în funcţiile de CEO, respectiv preşedinte.

JKN Global Group Public Company Limited şi filialele sale formează un grup de companii care fac afaceri furnizând servicii şi distribuind conţinuturi protejate prin drepturi de autor unei game vaste de posturi de televiziune. Pentru această tranzacţie, consilierul financiar exclusiv al companiei IMG a fost The Raine Group, iar consultanţa juridică a fost asigurată de cabinetul Latham & Watkins LLP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cine este noul proprietar Miss Universe. Femeia de afaceri transgender, de 43 de ani, a plătit 20 de milioane de dolari