Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cine este românul de 22 de ani ucis în Israel. Mesaj de condoleanţe din partea "Lupilor Singuratici", organizaţie din care era membru

A treia zi de teroare în Israel, unde bilanţul a depăşit deja 1200 de morţi, 700 doar din Israel. Printre cei care şi-au pierdut viaţa este şi un soldat cu origini româneşti. Avea 22 de ani şi a fost printre primii care chemaţi să apere Israelul de atacul teroriştilor. Noi atacuri ale militanţilor Hamas au avut loc şi azi dinspre Liban şi au vizat marile oraşe. Între timp apar mărturii tot mai emoţionante de la festivalul la care au murit 260 de oameni. Participanţii au fost vânaţi ore în şir şi nu au avut nicio şansă. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 19:31

Românul mort în Israel se numea Amir Fisher. Avea 22 de ani şi era sergent major. Amir s-a născut în Israel, dar tatăl lui era din România. A fost printre primii soldaţi care au ţinut piept asaltului teroriştilor Hamas.

Cine este românul mort în Israel

3.000 de oameni au fost pur şi simplu vânaţi pe un câmp din apropierea liniei de demarcaţie cu Fâşia Gaza. Veniseră la un concert, iar teroriştii s-au năpustit asupra lor. Disperaţi, s-au ascuns în tufişuri sau după trunchiurile copacilor. Teroriştii au răscolit toată zona şi i-au executat. 260 de trupuri fără viaţă au fost găsite puse unul peste altul.

Kim Damti, o americancă de 22 ani, a apucat doar să-şi sune mama şi să o întrebe: "Mamă, ce să fac?" Familia nu mai ştie nimic de ea.

Pe acelaşi subiect

Mama lui Kim, fata dispărută: Nu pot să dorm. Nu mă gândesc decât la locul unde este, dacă suferă, dacă mai este în viaţă. O vreau înapoi!

O altă familie de americani îşi caută fiul de 23 de ani.

Tatăl tânărului dispărut: La ora 8 şi 11 minute, sâmbătă dimineaţa, ne-a trimis două mesaje scurte pentru amândoi. Primul mesaj scria "Te iubesc". În al doilea mesaj ne-a transmis că îi pare rău.

În corturi, cadavrele celor asasinaţi de Hamas se adună. Sute de familii merg să dea mostre ADN pentru identificarea celor dispăruţi.

Nimeni nu înţelege cum de a fost posibil un astfel de atac

Merav Leshem Gonen, mama unei fete dispărut: La 10 dimineaţa, fata mea m-a sunat şi mi-a zis "mami, suntem bombardați, ne împușcă, mașina a fost atacată. Nu putem conduce, toată lumea de aici e rănită."

Nimeni nu înţelege cum de a fost posibil un astfel de atac.

Jonathan Conricus,  purtător de cuvânt armată: Este cea mai proastă zi din istoria Israelului, de departe. Vreau să compar asta cu ceva din istoria americană. Este ceva de calibrul atacurilor de la 11 Septembrie și Pearl Harbor la un loc.

Într-un interviu exclusiv pentru Observator, medicul personal al lui Benjamin Netanyahu spune că nimeni nu se aştepta la aşa ceva.

Pe reţelele de socalizare, Hamas se laudă că a păcălit Mossad şi celelalte servicii secrete. Gruparea a lansat trei mii de rachete, iar la adăpostul lor au distrus tancurile şi posturile de pază de la graniţă. Apoi au năvălit cu motociclete şi maşini de teren. Ostilităţile au continuat şi azi. Mai multe rachete au fost lansate din nord, din Liban.

Teroriştii Hamas au luat la ţintă oraşele Tel Aviv şi Ierusalim.

Israelul a mobilizat peste 300.000 de rezerviști

Clarissa Ward, corespondent CNN: Iertați-mă, am o poziție puțin neelegantă, dar tocmai am fost martori unui val masiv de rachete, care a trecut nu prea departe de noi. Așa că am fost nevoiți să ne adăpostim aici, pe marginea drumului. Suntem la doar cinci minute distanță. Gaza se află în acea direcție. Auzim acum o mulțime de avioane pe cer. Am putut auzi, de asemenea, Iron Dome interceptând câteva dintre aceste rachete în timp ce zburau pe deasupra noastră și aveau impact în acea direcție, nu prea departe de aici.

O altă rachetă s-a prăbuşit aproape de aeroportul Ben Gurion, spre groaza celor care vor să scape din Iad. printre ei, mulţi români.

Israelul a mobilizat peste 300 de mii de rezerviști, iar o posibilă intervenție la sol asupra Fâșiei Gaza ar putea avea loc zille următoare. În regiune a ajuns şi un portavion american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Cine este românul de 22 de ani ucis în Israel. Mesaj de condoleanţe din partea "Lupilor Singuratici", organizaţie din care era membru