Antena Meniu Search
x

Video Cine este ucigaşul Rozei, fetiţa româncă găsită într-un sac de gunoi, în Franţa. Părinții copilei sunt distruși de durere: "Suntem pierduţi"

Uciderea fetiţei românce de către vecinul francez de 16 ani şochează deopotrivă Franţa şi România. Premierul franţei, Elisabeth Borne, a descris crima ca fiind o "dramă îngrozitoare" şi a încurajat justiţia să-şi facă treaba. Copila de 5 ani a fost găsită moartă într-un sac de gunoi în apartamentul suspectului, la scurt timp după ce familia a anunţat dispariţia. Băiatul de 16 ani ar mai fi abuzat copii şi fusese eliberat dintr-un centru de reeducare. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.04.2023, 13:37

Vezi și

Părinții copilei sunt distruși de durere: Ce poate să fie mai rău de atât? Decât să pierzi un copil? Spuneţi-mi! Nu doresc asta nimănui. Suntem pierduţi. Suntem prăbuşiţi. Fetiţa a ieşit 5 minute în faţa casei, a dispărut şi asta a fost tot. 

Roza a ieşit după-amiază să se joace. A mers în parc, nu a găsit pe nimeni şi s-a întors acasă să îşi ia mingea. După jumătate de oră, părinţii au trimis sora mai mare să vadă ce face, dar copila dispăruse fără urmă. Disperaţi, Bianca şi Bogdan au plecat s-o caute. Apoi au sunat la poliţie. După nici o oră, trupul ei a fost găsit la mai puţin de 200 de metri de casă, în apartamentul unui vecin, un adolescent de 16 ani. 

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Poliţia şi jandarmeria au verificat imaginile de pe cele 50 de camere de supraveghere din comună şi au ieşit pe stradă să cerceteze zona. S-au întâlnit chiar şi cu tânărul suspect, care le-a spus că a văzut-o pe Roza şi le-a dat o pistă falsă: i-a îndrumat către o altă zonă. După jumătate de oră, chiar el suna la poliţie să spună că e un copil într-un sac de gunoi în faţa casei lui. Când a ajuns, poliţia a găsit corpul fetiţei în casă, nu afară.

Întreaga comunitate este revoltată, mai ales că adolescentul avea antecedente

Pe acelaşi subiect

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Adolescentul era cunoscut de poliţia din oraş pentru agresarea unor copii, cu doi ani în urmă. A fost internat la psihiatrie până acum câteva săptămâni. De când a ajuns acasă, ar fi abordat mai mulţi copii din oraş, pe care îi chema la el, ademenindu-i că are o pisică. cu care se pot juca.

Tânărul a fost pus sub acuzare anul trecut pentru agresiune sexuală, viol şi sechestrare a unui adolescent de 15 ani. A fost dus într-un centru educativ, de unde a fost eliberat sub control judiciar pe 1 februarie. Familia Rozei cere dreptate. 

Mătușa Rozei: Poate că cel care a făcut asta nu ştia ce face. Dar dacă părinţii, care sunt întregi la cap, ar fi ştiut să ţină copilul acasă, n-ar fi făcut asta. Şi el, dacă a ştiut să manipuleze un copil de cinci ani, înseamnă că era întreg la cap. 

Orăşelul cu 5000 de locuitori, din nord-estul Franţei, este în stare de şoc.

Vecinilor le este acum frică pentru copiii lor: Este complicat, pentru că noi când am auzit asta ne-am spus că asta li s-ar fi putut întâmpla copiilor noştri, i se poate întâmpla oricui. Ne îngrijorează, pentru că noi avem obiceiul să lăsăm copiii să se joace, supravegheaţi. Azi nu putem să mai facem asta. 

Familia adolescentului recunoaşte că băiatul este tulburat şi că are probleme psihice.

O expertiză medicală de anul trecut arăta că are o deficienţă mentală uşoară şi este imatur din punct de vedere psiho-afectiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cine este ucigaşul Rozei, fetiţa româncă găsită într-un sac de gunoi, în Franţa. Părinții copilei sunt distruși de durere: "Suntem pierduţi"