Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine sunt cele 10 persoane care au murit în urma exploziei de la benzinăria din Irlanda: Printre victime se numără şi o fetiţă de 5 ani

Oamenii din satul Creeslough din nord-vestul Irlandei trăiesc zile de coşmar, după explozia care a avut loc vineri seara la o benzinărie din zonă. 10 persoane au murit, printre care şi o fetiţă de cinci ani şi doi adolescenţi, în sat fiind declanşată o adevărată mişcare de solidaritate cu familiile victimelor, relatează BBC.

de Marina Dinu

la 10.10.2022 , 15:19

Printre victime se numără patru bărbaţi, trei femei, doi adolescenţi şi o fetiţă, toţi cu vârste cuprinse între cinci și 59 de ani. Numele celor 10 persoane au fost confirmate de către autorităţi.

Printre victimele dezastrului de vineri se numără Shauna Flanagan Garwe, în vârstă de cinci ani, și tatăl ei, Robert Garwe, în vârstă de 50 de ani.

Catherine O'Donnell, în vârstă de 39 de ani, și fiul ei James Monaghan, în vârstă de 13 ani, au murit și ei. Și-au pierdut viața și Leona Harper, 14 ani, Jessica Gallagher, 24 de ani, James O'Flaherty, 48 de ani, Martin McGill, 49 de ani, Martina Martin, 49 de ani și Hugh Kelly, 59 de ani.

Articolul continuă după reclamă

Zeci de lumânări roșii au fost aprinse şi mai multe buchete de flori au fost depuse la locul tragediei, drept omagiu pentru cei care și-au pierdut viața în explozie. O femeie din sat a declarat pentru postul irlandez RTÉ: „Este devastator – îi cunosc pe toţi, Dumnezeu să-i odihnească”.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Viceprim-ministrul irlandez Leo Varadkar a spus că guvernul va face tot posibilul pentru a-i sprijini oamenii din Creeslough: „Sprijinul guvernului va fi nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung, deoarece poate dura foarte mult timp pentru ca o comunitate să-și revină după așa ceva”. Prim-ministrul irlandez, Michael Martin, a declarat că națiunea este în doliu după explozie.

Alte opt persoane se află la spital în urma exploziei de la benzinărie

Alţi opt oameni au fost răniţi în urma exploziei, care a avut loc vineri, la scurt timp după ora locală 15:00. Șapte dintre ei sunt într-o stare stabilă la un spital din apropiere. O altă persoană este grav rănită, aflându-se în unitatea de arși a unui spital din Dublin.Deocamdată, autorităţile nu au confirmat cauzele exploziei.

Marina Dinu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Cine sunt cele 10 persoane care au murit în urma exploziei de la benzinăria din Irlanda: Printre victime se numără şi o fetiţă de 5 ani