Antena Meniu Search
x

Doi ciobani români au băgat frica în italieni. Au cerut de băut şi s-au trezit cu carabinierii peste ei

Un incident mai puţin plăcut s-a petrecut, zilele trecute, în Palmanova, oraş italian situat lângă Udine. Obişnuiţi cu modul în care se ajută oamenii în ţara natală, doi ciobani români au început să bată pe la uşile italienilor şi să ceară de băut. Oamenii nu au privit cu ochi buni demersul lor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.04.2019, 15:58

Carabinierii i-au iertat pe români, pentru că să ceri ceva de băut nu este infracţiune
Românii erau cu turme de oi pe dealurile din jurul Palmanova - Udine Today

Un incident mai puţin plăcut s-a petrecut, zilele trecute, în Palmanova, oraş italian situat în apropiere de Udine. Obişnuiţi cu modul în care se ajută oamenii în ţara natală, doi ciobani români au început să bată pe la uşile italienilor şi să ceară ceva de băut. Oamenii nu au privit cu ochi buni demersul lor şi au chemat carabinierii să îndepărteze oaspeţii nedoriţi.

Doi ciobani români plecaţi la muncă în Italia au avut parte, zilele trecute, de aventura vieţii lor. Aflaţi cu turmele de oi pe dealurile din jurul oraşului Palmanova, oamenii au rămas fără mâncare şi fără băutură.

Obişnuiţi cu atmosfera din România, unde oamenii se ajută între ei, ciobanii români au început să bată pe la uşi în special pentru a cere ceva de băut.

Conform Udine Today, românii aveau bidoanele din dotare şi sperau să le umple, puţin câte puţin. Oamenii nici nu s-au gândit că îi vor băga pe italieni în sperieţi.

Pe acelaşi subiect

Carabinierii i-au lăsat în pace pe ciobanii români

Neobişnuiţi cu o asemenea situaţie şi influenţaţi de hainele ponosite ale românilor, localnicii au chemat carabinierii în ajutor. S-au temut că au de a face cu nişte răufăcători, mai ales că românii nu vorbeau foarte bine limba italiană.

Oamenii legii i-au legitimat pe cei doi români şi au elucidat rapid situaţia. Nu i-au reţinut sau amendat şi le-au transmis localnicilor că acţiunea de a cere ceva de băut nu poate fi considerată o infracţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi ciobani români au băgat frica în italieni. Au cerut de băut şi s-au trezit cu carabinierii peste ei