Antena Meniu Search
x

Video Circulaţia din Madrid, blocată de protestul fermierilor. 500 de tractoare au ajuns în centrul oraşului

500 de tractoare au ajuns ieri în centrul Madridului în cea mai mare manifestaţie de până acum. Fluturând steagul ţării, fermierii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de importurile din afara Uniunii Europene. O altă problemă este dată şi de costurile de producţie foarte mari, iar concesiile făcute până acum de Comisia Europeană nu sunt suficiente, susţin fermierii. 

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 08:44

Vezi și

Reuniţi la chemarea sindicatului Union de Uniones, manifestanţii s-au regrupat în zori în diferite comune din regiunea Madridului, în spatele pancartelor care solicită în special "preţuri corecte" pentru fermieri.

Strânşi în cinci coloane de tractoare, fermierii s-au îndreptat spre centrul Madridului, unde după prânz a fost programată să aibă loc o manifestaţie în faşa Ministerului Agriculturii, la trei săptămâni după debutul mişcărilor de protest ale fermierilor în Spania. Fermierii vor să poată "repercuta costurile de producţie asupra preţului final al produselor lor astfel încât să nu mai vândă în pierdere" şi solicită "un mai bun control al importurilor" în Spania, a explicat Luis Cortés, coordonator naţional la Union de Uniones, pentru postul public de televiziune RTVE.

Aceste produse importate trebuie "să respecte aceleaşi constrângeri ca şi cele care sunt impuse fermierilor spanioli", a adăugat Luis Cortés, estimând că măsurile dezvăluite în ultimele zile de guvernul premierului Pedro Sanchez sunt insuficiente.

Pe lângă protestul din Madrid, miercuri au fost şi alte manifestaţii în Spania, în special la Murcia (sud-est) şi Malaga (sud), de data aceasta la chemarea a trei organizaţii reprezentantive din sectorul agricol (Asaja, COAG şi UPA).

Fermierii spanioli protestează începând din data de 1 februarie. Ei au fost primiţi de mai multe ori de ministrul Agriculturii, Luis Planas, care şi-a luat angajamentul că va susţine la Bruxelles o simplificare a Politicii Agricole Comune (PAC) şi că va îmbunătăţi legislaţia spaniolă referitoare la lanţurile alimentare, pentru a împiedica situaţia în care fermierii îşi vând în pierdere produsele.

La rândul său, Comisia Europeană a făcut în ultimele săptămâni mai multe concesii fermierilor, care protestează în mai multe ţări din Europa, înaintea alegerilor europarlamentare din iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Circulaţia din Madrid, blocată de protestul fermierilor. 500 de tractoare au ajuns în centrul oraşului