Antena Meniu Search
x

Video Civili executaţi şi abandonaţi pe străzi, în Ucraina: tragedia războiului, în imagini. Rusia susţine că e victima unei înscenări

Crimele comise de soldaţii ruşi înfioară lumea întreagă şi se vorbeşte deja de genocid şi crime de război. Preşedintele Zelenski o spune răspicat: o parte din vină pentru masacru o are Europa pentru refuzul dat, la summitul de la Bucureşti, aderării Ucrainei la NATO. Angela Merkel spune că îşi asumă decizia din 2008. Atrocităţile şi execuţiile greu de descris vor atrage noi sancţiuni pentru Rusia, care neagă acuzaţiile şi vorbeşte de o înscenare. 

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 19:50

Vezi și

Lumea întreagă priveşte înmărmurită ororile războiului. Sute de oameni măcelăriţi. Torturaţi şi executaţi fără să se poată apăra. "Sunt civili care au fost împuşcaţi în cap, legaţi la mâini. Este vorba de un genocid al populaţiei ucrainene", a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului. Unii au fost abandonaţi acolo unde au sfârşit, alţii au fost aruncaţi în gropi comune. Imaginile teribile se văd şi din satelit. 

Ororile războiului din Ucraina

"Uniunea Europeană condamnă în cei mai puternici termeni cu putinţă atrocităţile comise de forţele ruse de ocupaţie în mai multe oraşe ucrainene precum Bucha", spune Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Cu ce au greşit aceşti oameni? Le cer doamnei Merkel şi domnului Macron să viziteze Bucha să vadă la ce au condus 14 ani de concesii făcute Rusiei", solicită Volodimir Zelenski.

Atrocităţi sunt descoperite în toate localităţile din jurul Kievului ocupate, de ruşi, până de curând. În Irpin, peisajul este unul de groază. Rusia neagă crimele şi vorbeşte despre propagandă pură. Unele voci dau chiar vina pe Ucraina, care i-ar fi ucis pentru că ar fi colaboratori, apoi ar fi înscenat totul Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Rusia afirmă că totul e o înscenare

"Materialul video nu este de încredere, specialiştii noştri de la Ministerul Apărării au detectat urme de fals", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. "O înscenare care este distribuită intens pe toate canalele şi reţelele de socializare de reprezentanţii Ucrainei şi de şefi lor occidentali", spune şi Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

"Ei neagă mereu! Au negat otrăvirea lui Litvinenko în 2006 şi a lui Skripal în 2018. Au făcut asta şi când au doborât un avion civil", a declarat Michael Clarke, expert în securitate.

Europa vrea noi sancţiuni împotriva Rusiei

Ca reacţie la acţiunile armatei ruse, Europa ia în calcul chiar să închidă robinetul de gaz rusesc. Noi sancţiuni sunt discutate în aceste zile. "Cele petrecute în Bucha cer un nou rând de sancţiuni şi măsuri foarte clare. Sunt pentru noi sancţiuni şi, în special, asupra cărbunelui şi petrolului", spune Emmanuel Macron, preşedintele Franţei. Moldova a declarat astăzi zi de doliu naţional, iar Elveția şi Polonia cer o anchetă internațională a masacrului de la Bucha. Şi Germania ia în calcul arma sancţiunilor.

Strategia se schimbă şi în teren. Rusia a chemat la arme 60 de mii de rezervişti şi voluntari pentru a construi un coridor între Donbass şi Crimeea. Un atac în Harkov, aproape de frontiera cu Rusia a ucis 3 oameni şi a rănit alţi 7.

Peste 3.400 de civili morţi în război

Zilele acestea, atacurile se concentrează mai ales în sud. Herson, Mikolaev şi Odessa sunt în tirul tunurilor Moscovei. Potrivit ONU, Moscova a făcut în cele 40 de zile de la declanşarea ostilităţilor peste 3.400 de victime în rândul civililor ucraineni. Mai bine de 1.400 au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Civili executaţi şi abandonaţi pe străzi, în Ucraina: tragedia războiului, în imagini. Rusia susţine că e victima unei înscenări