Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Joe Biden, după masacrul din Bucha. Preşedintele SUA cere la Putin să fie judecat pentru crimele de război din Ucraina

Preşedintele american a cerut, luni, deschiderea unui proces pentru crime de război împotriva lui Vladimir Putin, în urma asasinatelor din Bucha. Joe Biden a spus că va solicita impunerea unor sancţiuni suplimentare ca urmare a atrocităţilor din Ucraina, relatează The Associated Press.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 18:50

Reacţia lui Joe Biden, după masacrul din Bucha
Reacţia lui Joe Biden, după masacrul din Bucha - Profimedia

”Aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucha”, a subliniat Joe Biden, adăugând că Vladimir Putin ”este un criminal de război”. Declaraţiile lui Biden au avut loc după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat Bucha, unul dintre oraşele din apropierea Kievului, unde oficialii ucraineni spun că au fost găsite cadavrele unor civili. Zelenski a numit acţiunile ruseşti ”genocid” şi a cerut Occidentului să aplice sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Cu toate acestea, Biden s-a abţinut din a numi acţiunile armatei ruse drept genocid.

Sute de cadavre, scoase din Bucha

Cadavrele celor 410 de civili au fost scoase din oraşele din zona Kievului care au fost recent ocupate de forţele ruse, a declarat procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. Jurnaliştii Associated Press au văzut cadavrele a cel puţin 21 de persoane în diferite locuri din jurul Bucei (nord-vest de Kiev), relatează news.ro.

Biden l-a descris pe Putin drept fiind "brutal"

”Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta. Şi trebuie să adunăm toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război”, a afirmat Joe Biden, care l-a numit pe Putin ”brutal”. ”Ceea ce se întâmplă în Bucha este scandalos şi toată lumea vede asta”, a adăugat liderul Statelor Unite.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni, pe Twitter, că Uniunea Europeană va trimite anchetatori în Ucraina pentru a-l ajuta pe procurorul general ucrainean să ”documenteze crimele de război”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Joe Biden, după masacrul din Bucha. Preşedintele SUA cere la Putin să fie judecat pentru crimele de război din Ucraina