Antena Meniu Search
x

Ororile din Bucha: într-o singură groapă comună a fost pusă o familie întreagă, cameră de tortură cu cinci cadavre, descoperită

Aproape 340 de cadavre au fost recuperate în urma masacrului din oraşul Bucha, din apropiere de Kiev, pentru care sunt acuzate trupele ruse, relatează presa ucraineană. Numeroase rămășițe au fost găsite în mai multe morminte comune în curtea unei biserici din centrul orașului. Gropile respective sunt  vizibile din satelit. Unele cadavre au fost îngropate în saci de plastic, altele sunt în haine de civil, relatează AP.
Război Rusia - Ucraina, ziua 40 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 15:31

Vezi și

Până duminică seară în Bucha, fuseseră găsite între 330 şi 340 de cadavre, a scris cotidianul Ukrainska Pravda, citând un serviciu funerar. Căutările de noi victime sunt în desfăşurare, unele cadavre fiind îngropate în curţi, a adăugat sursa citată.

Mai multe morminte comune au fost săpate în curtea unei biserici și sunt vizibile din satelit. Unele sunt marcate cu o singură cruce improvizată, pe care sunt trecute mai multe nume. De exemplu, pe o cruce apar numele a trei membri ai aceleiași familii, toți au murit în aceeași zi, potrivit AP.

Soldații ucraineni au descoperit cadavrele, unele cu mâinile legate și semne de tortură, după ce au preluat controlul în regiune în urma retragerii forțelor ruse. 

Orașul unde s-au dat lupte grele a fost controlat de soldați ruși aproape o lună. Locuitorii au povestit mărturii îngrozitoare despre modul în care soldații ruși au împușcat și au ucis civili fără niciun motiv aparent. AP nu a putut confirma independent aceste relatări.

Pe acelaşi subiect

Procuratura Generală din Ucraina a anunţat o examinare medico-legală a cadavrelor pentru a stabili contextul în care s-au produs crimele. În acest proces vor fi consultaţi şi investigatori internaţionali. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat trupele ruse de genocid. 

La Bucha a fost găsită o cameră de tortură în care se aflau cinci cadavre

Armata ucraineană a găsit la Bucha o cameră de tortură folosită de soldații ruși. Înăuntru au fost descoperite cadavrele a cinci civili cu mâinile legate la spate. Informația este relatată  de agenția UNIAN. Trupele ruse  ar fi folosit pentru tortură subsolul unui sanatoriu local pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ororile din Bucha: într-o singură groapă comună a fost pusă o familie întreagă, cameră de tortură cu cinci cadavre, descoperită