Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Clădirile-cheie din SUA, baricadate înainte de alegeri. Rusia şi Iran ar plănui să încurajeze proteste violente

Mai puţin de 24 de ore până la alegerile care pot decide viitorul Statelor Unite şi al lumii. 244 de milioane de americani sunt aşteptaţi să voteze viitorul preşedinte. O medie a ultimelor sondaje de opinie arată că Donald Trump şi Kamala Harris sunt la egalitate înaintea scrutinului de mâine. Câştigătorul ar putea fi dat de cele 7 state swing, care nu au o tradiţie în a vota constant cu o tabără sau alta. În capitala Washington se montează garduri şi bariere pentru a opri un nou asalt al Capitoliului. Cele mai mari temeri sunt că suporterii republicani ar putea să nu accepte rezultatul alegerilor, în cazul în care favoritul lor pierde.

de Redactia Observator

la 04.11.2024 , 20:06

AlegerI SUA 2024. La Washington, garduri suplimentare sunt instalate pentru a proteja Casa Albă, sediul Congresului şi reşedinţa candidatei democrate, Kamala Harris. Măsurile de securitate vin după ce serviciile de informaţii au avertizat că Rusia şi Iran ar putea încuraja proteste violente. De exemplu, un clip fals în care un migrant din Haiti susţine că a votat de mai multe ori a strâns peste jumătate de milion de vizualizări şi a agitat spiritele peste weekend. "Este vorba despre răspândirea de dezinformări menite să submineze încrederea în alegerile noastre și să semene dezbinare. Și nu le putem permite adversarilor noștri externi să aibă un vot în democrația noastră", a declarat Jen Easterly, Directoare a Agenției pentru Securitatea Cibernetică și Securitatea Infrastructurii din SUA.

Ambii candidaţi se concentrează pe statele indecise, în special pe Pennsylvania, Michigan si Wisconsin

Tot de teama unor proteste, guvernatorii din statele Washington şi Nevada au anunţat activarea Gărzii Naţionale, o structură armată de rezervă, care poate interveni pentru a apăra instituţiile statului. Arizona a introdus şi ea supravegherea cu drone şi ia în calcul desfăşurarea de lunetişti pe acoperişuri în caz de nevoie. Serviciile secrete monitorizează rețelele sociale după mesaje care instigă la violenţe. Pe ultima sută de metri, Trump şi Harris ţin şi câte trei mitinguri pe zi, în speranţa că vor reuşi să convingă cât mai mulţi americani să-i voteze. "Este o ţară coruptă și noi o vom îndrepta. O vom îndrepta. Şi nu este un lucru ușor de făcut. Vor dori să vă bage în închisoare pentru că vreţi să o îndreptaţi. Gândiţi-vă la asta", a declarat Donald Trump.

Vezi și

"Ce fel de ţară ne dorim pentru copiii şi nepoţii noştri? Vrem o ţară dominată de haos, teamă şi ură sau vrem o ţară cu libertate, dreptate şi compansiune? Să întoarcem pagina şi să scriem următorul capitol al istoriei noastre. Un capitol bazat pe un plan divin", a declarat Kamala Harris. Până acum, peste 78 de milioane de americani au votat anticipat, printre ei şi Kamala Harris, care şi-a exprimat opţiunea prin corespondenţă. Ambii candidaţi se concentrează pe statele indecise, în special pe Pennsylvania, Michigan si Wisconsin. Împreună, ele dau 44 dintre cei 538 de electori care aleg preşedintele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aveți încredere în influencerii de pe rețelele de socializare?
Observator » Ştiri externe » Clădirile-cheie din SUA, baricadate înainte de alegeri. Rusia şi Iran ar plănui să încurajeze proteste violente