Antena Meniu Search
x

Filmul atentatului terorist de la Londra. Au urmat clipe de groază după atac, Premierul a fost evacuat de urgenţă

Au fost clipe de groază, la Londra, după atacul sângeros. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a fost evacuat de urgenţă la câteva clipe după atentatul terorist comis pe Podul Westminster.

Vezi și

Au fost clipe de groază, la Londra, după atacul sângeros. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a fost evacuat de urgenţă la câteva clipe după atentatul terorist comis pe Podul Westminster.

Într-o curte interioară a Palatului Westminster, un martor surprinde momentele critice ale atacului terorist. Iniţial, se aud mai multe împuşcături. Apoi, apar agenţii MI5, care aleargă spre o maşină. Doi dintre ei se asigură că niciun inamic nu a ajuns în interior. Alţi patru, înarmaţi cu revolvere şi arme automate, o conduc pe Theresa May spre automobil.

Este o operaţiune contra-cronometru, în care o singură secundă poate fi fatală. În haosul momentului, premierul pare să greşească direcţia. Însă unul dintre agenţi o conduce spre maşina care urmează să o ducă la reşedinţa din Downing Street, aşa cum cer protocoalele de securitate.

Sunt focurile de armă trase de primii poliţişti ajunşi la locul atacului. După ce teroristul l-a înjunghiat pe ofiţerul Keith Palmer, a fost răpus de gloanţe. Un martor aflat în faţa palatului Westminster a surprins primele momente.

Un cetăţean britanic cu un trecut marcat de acte de violenţă. Din anii '80 şi până în 2005 a fost încarcerat de mai multe ori. Ultimele două pedepse le-a primit pentru atacuri cu arme albe. În urmă cu mai mulţi ani, a fost şi în vizorul serviciilor secrete britanice, pentru presupuse legături cu grupurile extremiste. În cele din urmă, ancheta a fost abandonată.

Anchetatorii britanici speră să afle mai multe informaţii de la cele 9 persoane reţinute, printre care şi soţia atacatorului. Poliţiştii au indetificat şi camera de hotel în care teroristul a pus la punct planul său diabolic.

Bilanţul a crescut deja la cinci morţi, ultima victimă este un bărbat de 75 de ani, ucis de rănile grave.

Alte victime sunt însă în stare gravă. La 48 de la atac, măsurile de securitate rămân ridicate la Londra. 

Mai multe capitale ale europei, inclusiv Bucureştiul, şi-au înăsprit măsurile de securitate după atentatul de la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Filmul atentatului terorist de la Londra. Au urmat clipe de groază după atac, Premierul a fost evacuat de urgenţă