Antena Meniu Search
x

Colțunași din dovleac murat, mușchiuleț de miel în stil moldovenesc sau Babă Neagră. Cum arată meniul pregătit pentru liderii europeni la summitul din Moldova

Liderii europeni reuniți la summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova vor avea parte și de un meniu pe măsură, în care vor fi servite preparate tradiționale moldovenești, pregătite după rețete reinterpretate.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 11:30

Colțunași din dovleac murat, mușchiuleț de miel în stil moldovenesc sau Babă Neagră. Cum arată meniul pregătit pentru liderii europeni la summitul din Moldova - Profimedia

Meniul a fost testat de cei mai buni critici culinari, iar bucatele vor fi pregătite exclusiv din produse autohtone, pentru a scoate în evidență autenticitatea și calitatea ingredientelor moldovenești.

Colțunași din dovleac murat, mușchiuleț de miel în stil moldovenesc sau Babă Neagră

Astfel,la aperitiv, oaspeții vor gusta tradiționalele sărmăluțe, cu umplutură de legume călite în stil moldovenesc, acoperite cu glazură de vin din soiul Saperavi și cu smântână afumată. Chiar dacă preparatul național va fi servit într-o versiune reinterpretată, acesta își va păstra gustul autentic.

O altă gustare inclusă în meniu este „Roata Norocului" - o tocăniță de vinete și roșii proaspăt tăiate, presărată cu pudră de vin din soiul Rară Neagră și usturoi negru. Denumirea mâncării vine de la roata de la carul cu boi, expusă în moșiile boierești și care este aducătoare de noroc.

Pe acelaşi subiect

Oaspeții vor putea gusta și colțunași din dovleac murat cu cremă de brânză de capră, sos de leuștean și icre de știucă, dar și mămăliguță umplută cu brânză de burduf, caș afumat și trufe negre. Mămăliga va fi fiartă în zer obținut din lapte bătut, prelucrată după principii japoneze și garnisită cu brânza de burduf, dar și cu trufe negre. Un alt fel de mâncare servit de oficialii internaționali vor fi rulourile de cartof umplut cu zacuscă făcută ca la Bulboaca, presărat cu boia afumată și cu semințe de floarea soarelui și arpagic verde.

Pentru felul principal, bucătarii au ținut cont de preferințele alimentare ale oaspeților, de aceea, pregătesc mâncăruri vegetariene, cu pește sau carne. Oficialii vor fi serviți cu mușchiuleț de miel în stil moldovenesc cu frunze de varză, „Coloana Infinitului” din morcov și țelină, sos glazurat de struguri din soiul Saperavi, sos de hribi cu ulei, ceapă verde și un buchet de ierburi cu flori de sezon și hrean. Vegetarienii vor mânca păstrăv de fag (ciupercă pleurotus) în stil moldovenesc, iar amatorii de carne de pește vor putea savura din deliciosul sturion în stil moldovenesc.

La desert, cei peste 50 de invitați de rang înalt vor savura din tradiționala Babă neagră cu înghețată din vin din soiul Merlot, alături de un sos de vanilie, jeleu din suc de struguri dar și un Ice Wine Riesling din anul 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Colțunași din dovleac murat, mușchiuleț de miel în stil moldovenesc sau Babă Neagră. Cum arată meniul pregătit pentru liderii europeni la summitul din Moldova